DSİ'den Develi'de Gümüşören ve Ayşepınar'a Cazibe Sulama Sistemi

DSİ'den Develi'de Gümüşören ve Ayşepınar'a Cazibe Sulama Sistemi
19 Temmuz 2023 - 13:14

DSİ, 2023 Develi yatırımları kapsamında Gümüşören Barajı altında kalan Gümüşören ve Ayşepınar Köylerinde ait arazinin Gümüşören Barajından cazibe sulama sistemi ile sulanmasını sağlayacak projeyi başlattı.
    Gümüşören Barajından verilen sulama boru ağzı ile 700 lük borularla başlayan sulama şebekesi 200 lük hatta kadar düşüyor. Proje kapsamında Toplamda Gümüşören arazilerine 240 adet Ayşepınar arazisine de  100 adet  vana konularak 500 çiftçinin cazibeli sistem ile sulu tarım yapmasına imkan sağlanacak.  
Gümüşören Köyü Muhtarı İhsan Toybıyık, 2019 yılında proje çalışmalarına  başlanılan çalışmanın 2023 yılında  ihale aşamasına gelmesinde emeği geçen ve katkısı olan herkese  teşekkür ederek  Gümüşören ve Ayşepınarı Tarımsal Sulama hattının, eski açık sulama hattı yerine  döşenmekte olan 20 Kilometrelik sulama hattının  Baraj altındaki kepezkaya, ağyer, Kızılkaya, sarek bıçağı, ağmezar ve gıcık bölgesi olmak üzere yaklaşık 450 hektar tarım arazinin sulanmasını  sağlanacağını belirtti. 
Muhtar Toybıyık; Gümüşören Barajı sayesinde her yıl  Ağyer ve  Kepezkaya bölgelerinde Köprü civarındaki tarımsal  arazilerin sel ve taşkın nedeniyle verim alınmakta zorlandığı alanlar dahil bu bölgenin tamamındaki arazilerin sulu tarım sayesinde hem değeri artıyor, hem gelirine katkı sağlanıyor hem de  ürün deseni değişerek,  Slajlık mısır, yonca, korunga gibi kaba yem bitkilerinin ekimine ağırlık verilerek  aynı zamanda köyümüzde bin civarındaki büyükbaş hayvan sayısının daha da artmasını bekliyoruz dedi.
İhaleyi alan GAYBET Firma yetkililerinden Taşkın Önke; Projenin sulama hattının  yaklaşık 85 Milyon Lirayı bulduğunu ve  30 kişilik ekip ve 10 adet iş makinası ile  yıl sonundan önce her iki bölgenin de  bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Nezir Ötegen   

YORUMLAR

  • 0 Yorum