Dsi'den Develi'de Şıhlı Cazibeli Kapalı Sulama Sistemi

Dsi'den Develi'de Şıhlı Cazibeli Kapalı Sulama Sistemi
19 Temmuz 2023 - 13:15

DSİ, 2023 Develi yatırımları kapsamında Şıhlı Sulama  Göleti altında kalan Şıhlı’ya  ait tarımsal arazilerin Şıhlı Göletinden  cazibeli kapalı  sulama sistemi ile sulanmasını sağlayacak proje hızla devam ediyor.
Şıhlı Sulama Kooperatifi Başkanı Vahap Yılmaz, İhale bedelinin70 Milyon TL olduğunu ve sulama boru hattı uzunluğunun  20 km olduğunu, sulanacak alanın  ise 3bin hektar olup projeden  yaklaşık 300 çiftçinin yararlanacağını belirtti.
Vahap Yılmaz, Proje kapsamında Gölete gelen su kanalının da yenilecek olup Yeniköy altındaki  Yeniköy e ait Bin dekar arazinin de Şıhlı göletinden kapalı sulama sisteminden  yararlanacağını,  
Sol sahil sulama hattının Karacık dağı eteklerinden Düdeğin yokuşuna kadar olan bölgedeki arazileri, Sağ sahil  sulama hattının ise bülbülcük boğazından  göl dağı yoluna kadar olan araziyi kapalı sulama sistemine kavuşacağını söyledi.
Şıhlı Sulama Kooperatifi Başkanı Vahap Yılmaz ayrıca; Şıhlı ve Yeniköy de meyve bahçelerinin de gelişeceğini ümit ediyoruz. Bu bölgenin tamamındaki arazilerin sulu tarım sayesinde hem değerinin artacağını, hem çiftçinin  gelirine katkı sağlanacağını hem de  ürün deseni değişerek,  Slajlık mısır, yonca, korunga gibi kaba yem bitkilerinin ekimine ağırlık verilerek köyde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin de gelişmesine de katkı sağlanacağını ümit ediyoruz dedi.
Şıhlı  Cazibeli kapalı sistem sulama hattı  projesinin yıl sonuna kalmadan tamamlanması hedefleniyor.
Projenin Gündeme gelmesinden, projelendirilmesine, ihale aşamasından sulama hattının çekilmesine kadar emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.
Nezir Ötegen  

YORUMLAR

  • 0 Yorum