Sığınmacılara nakit para yok yerine ödeme kartı

Almanya sığınmacıların para trafiğini kontrol etmek ve yurtdışındaki yakınları ile kaçakçılara ödeme yapmalarını engellemeyi amaçlıyor

Sığınmacılara nakit para yok yerine ödeme kartı
02 Şubat 2024 - 08:48
Almanya, ülkede bulunan sığınmacıların para trafiği ile ilgili yeni bir adım attı. Buna göre sığınmacılar istedikleri alışverişi yapmalarına imkan tanınan ödeme kartı imkanı sağlanırken nakit para verilmeyecek.
Almanya’da sığınmacılara artık nakit para yerine ödeme kartı verilecek. Hedef, Yurtdışındaki yakınlarına ve kaçakçılara para havaleleri yapmalarını engellemek. Ödeme kartları ikamet ettikleri yerlerde ve bazı dükkanlarda geçerli olacak.
Bu uygulamanın ne anlama geldiği yönündeki yorumlarda ise, hareket alanları daralacak. Yeni uygulamaya gerekçe: Bugüne kadar sosyal yardımların kullanımları ile ilgili yapılan istismarlar.
Ödeme kartı uygulaması bazı eyaletlerde başlatıldı, tüm Almanya’ya yayılacak. İlgili uygulama sonrası özellikle Balkanlardan Almanya’ya gelen bazı yabancıların para kaynakları kesilince gönüllü olarak ülkeyi terk ettikleri biliniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum