Çin tahıl krizini soya fasulyesi ve yağ bitkileriyle çözüm

Soya fasulyesi sahalarının alanı geçen yıl 10,4 milyon hektara ulaştı ve verim 208.400 mt ile rekor seviyeye ulaştı

Çin tahıl krizini soya fasulyesi ve yağ bitkileriyle çözüm
23 Ocak 2024 - 08:49
Çin soya fasulyesi ve yağ bitkileri ekiminde ilerleme görüyor

Bir yetkili Salı günü yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen gıda ithalatçısının, küresel küresel ekonomik krize ilişkin artan belirsizlikler nedeniyle tahıl ithalatına olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığı bir dönemde, Çin'in geçen yıl soya fasulyesi ve kolza tohumu gibi diğer yağlı bitkileri yetiştirmek için kullanılan ekilebilir arazi miktarını artırma konusunda kayda değer ilerleme kaydettiğini söyledi. gıda tedarik sistemi.

Tarım ve Kırsal İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Deng Xiaogang, soya fasulyesi ekim alanlarının geçen yıl 10,4 milyon hektara, 208.400 mt'luk rekor verimle ulaştığını söyledi.

Deng, Pekin'deki Devlet Konseyi Enformasyon Ofisi tarafından düzenlenen bir basın toplantısında, "Toplamda yağ bitkileri ekim alanı 13,3 milyon hektar eşiğini aştı" dedi.

Soya fasulyesi hayvan yemi yapımında kullanılan önemli bir hammaddedir. Yetkililer, arzı artırmak için çiftçileri soya fasulyesini mısırla birlikte ekmeye veya dönüşümlü ekim yapmaya teşvik etmişti.

Bu girişimin bir parçası olarak Çin, üç yıllık bir denemenin ardından geçen yıl anakarada ticari üretim için yerli üretim genetiği değiştirilmiş soya fasulyesi çeşitlerine de yeşil ışık yaktı.

Çin'in 2023'teki toplam tahıl üretimi, ülke genelinde birçok bölgede bildirilen şiddetli yağışlara, sellere ve kuraklıklara rağmen üst üste dokuzuncu yılda 650 milyon tonun üzerine çıktı.

Deng, Çin'in gıda üretiminin teknoloji ve ekipmanlardan daha güçlü bir şekilde desteklendiğini söyledi. Örneğin yetkililer, geniş tahıl tarlalarını şiddetli yağmurlara ve kuraklığa dayanabilecek ve makinelerle hasat edilebilecek yüksek kaliteli tarım arazilerine dönüştürmeyi başardı. Engebeli arazilerde kullanılabilen traktör ve ekim makinelerinin devreye alınmasında da atılımlar yapıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum