Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, yerel seçim açıklaması

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, yerel seçim açıklaması
13 Aralık 2023 - 10:18

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu. MHP'li Demir yeniden aday olacak mı?

''HER BÖLGEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK''

Özvatan bölgesinde seçim zamanı gerginliğin, küskünlüğün olduğunu belirten Demir ''Bu bölgede seçim öncesi ve sonrasında gerginlik yaşanıyor, aile içinde bile küslük oluyor. Bu kesinlikle doğru bir şey değil. Seçim zamanında adayların projeleri ve hizmetleri konuşmalı. Adil bir şekilde seçim olmalı. Biz oy oranına bakmaksızın her bölgeye eşit hizmet götürdük, götürmeye de devam edeceğiz. En büyük hizmetimiz bu diyebilirim.'' dedi. Özvatan'a doğalgazın geldiğini söyleyen Demir ''Doğalgazımızı Özvatan'a getirdik. Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirdik. Büyükşehir belediyemize ve ilgili kurumlara teşekkür ederiz'' dedi.

''ÖZVATAN'IN MADENİ: BAL''

Doğal ürünlerin tanıtımının Özvatan için çok değerli olduğunu belirten Demir, ''Doğal ürünlerimiz sayesinde halkımıza istihdam yaratıyoruz. Elimizdeki ürünleri en iyi şekilde pazarlamak bizim görevimiz. En önemli ürünümüz olan Özvatan balımızın tanıtımını daha fazla yapacağız. Yaz aylarında düzenlediğimiz Bal Festivalleri bu amacımıza katkı sağlıyor. Bu sayede hem balımızı, hem de bölgemizi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz'' dedi. Diğer doğal ürünler için de çalışmaların sürdüğünü belirten Demir, ''Yufka üretim merkezimizi hayata geçirmiştik. Bu merkezde yaklaşık 25 kadın hemşehrimize istihdam sağlıyoruz. Amacımız bu sayıyı arttırmak, istihdam sahamızı büyütmek. İlk hedefimiz istihdam eden kadın sayımızı 45'e çıkarmak olacaktır. Bunun yanında kendi unumuzu üretmeye başlayacağız.'' dedi.

''DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZDEN FAYDALANMALIYIZ''

Özvatan'ın yaz aylarında haftalık olarak ortalama 3000 ziyaretçi ağırladığından bahseden Demir, bu sayıyı arttırmayı hedefliyor. ''Bölgemizde fazlaca doğal güzelliğimiz var. Elimizdeki imkanları olabildiğince iyi kullanıp bölgemize daha fazla ziyaretçi çekmemiz gerekiyor. Doğal güzelliklerimizi yeni insanlara tanıtmamız gerekiyor. Bölgemizde şelalemiz var. Şelale parkımızın kapasitesini büyüteceğiz. Millet bahçemizi faaliyete geçirdik. Bu merkezlerimizi daha cazip hale getirerek daha çok vatandaşımızı bölgemize çekmemiz gerekiyor.'' dedi.

''ÖNCEDEN 'LÜKS' DENİLEN HİZMETLERİ YAPIYORUZ''

10 sene önce lüks görünen hizmetleri süratle yaptıklarını belirten Demir, ''Bölgemiz dağlık ve eğimli, yol ve kaldırım bozulmalarının olması doğal. Tüm mahallelerimizin ihtiyacı olan kilitli parke ve taş duvar yapım hizmetlerimize sürekli devam ediyoruz.'' Gönül belediyeciliğinin sırrını da söyleyen Demir, ''Devletin tüm kurumları ile, Ankara ile barışık olursanız belediyeler kendi ayakları üzerinde durabilir, kendi kendine yetebilir. Kimseye küsmemek lazım'' dedi.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Adaylık sorusuna da açık yüreklilikle cevap veren Demir, ''Son seçimde %84 oy oranı aldık. Seçim yapılan tüm il ve ilçeleri göz önüne aldığımızda çok yüksek bir oran. Hemşehrilerimize tekrardan teşekkür ederim. Adaylığımıza üst merciler karar verecek. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin istişareleri ve ittifak olup olmayacağı konusu netleşince sonucu göreceğiz. İki dönemdir belediye başkan adaylığı yapıyorum. Göreve tekrardan talip olduğumu buradan hemşehrilerimize iletiyorum.'' dedi.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum