NASA'nın X-59 uçağı süpersonik uçuş yapacak

NASA, ajansın ticari süpersonik uçuşu mümkün kılmaya yönelik Quesst misyonunun bir parçası olarak X-59 uçağını 12 Ocak Cuma günü saat 16:00'da (EST) açıklarken canlı yayın sunacak.

NASA'nın X-59 uçağı süpersonik uçuş yapacak
06 Ocak 2024 - 10:34
Halk, ana yüklenici Lockheed Martin Skunk Works'ün Palmdale, Kaliforniya'da düzenleyeceği törenle tanıtılacak boyalı uçağı ilk kez görecek.

Uçağın töreni ve lansmanı NASA+ yayın hizmetinde canlı olarak yayınlanacak. Yayın ayrıca NASA Televizyonu, NASA uygulaması, YouTube ve ajansın web sitesinde de yayınlanacak. NASA TV'yi sosyal platformlar da dahil olmak üzere çeşitli platformlar aracılığıyla nasıl yayınlayacağınızı öğrenin medya.

Etkinlikteki konuşmacılar arasında şunlar yer alıyor:   NASA Yönetici Yardımcısı Pam Melroy NASA Yönetici Yardımcısı James Free Bob Pearce, yönetici yardımcısı, Havacılık Araştırma Misyonu Direktörlüğü, Washington'daki NASA Genel Merkezi John Clark, başkan yardımcısı ve genel müdür, Skunk Works Greg Ulmer, Lockheed Martin'in havacılıktan sorumlu başkan yardımcısı

Etkinliğe katılımla ilgili soruları olan medya mensupları, Skunk Works ile iletişime geçebilir. Saha etkinliklerine ek olarak NASA, tören sonrasında medya mensupları için bir telekonferans düzenleyecek. Muhabirler [email protected] ile iletişime geçebilir. RSVP'ye.

Halk, X-59'un ilk uçuşu için kendi sanal biniş kartını almak üzere kayıt yaptırabilecek. NASA'nın Uçuş Günlüğü deneyimi aracılığıyla, katılımcıların isimleri dijitalleştirilecek ve X-59 tarafından kişisel olarak taşınacak bir depolama cihazına indirilecek. Katılımcılara ayrıca üzerinde isimlerinin yazılı olduğu yazdırılabilir bir biniş kartı verilecek ve uçuş kayıt defterlerine işlenecektir.

NASA'nın X-59'u, normalde yüksek sesli ses patlaması yerine hafif bir "sonik gümbürtü" üretirken süpersonik uçma yeteneğini gösterecek, türünün tek örneği bir deneysel uçaktır.

X-59 montaj ve testleri tamamladıktan sonra, NASA'nın Quesst ekibi, uçağı uçurmak ve insanların ürettiği sesi nasıl algıladıklarına ilişkin veri toplamak için birkaç ABD topluluğunu seçecek. Ajans, mevcut kuralları potansiyel olarak ayarlamak için bu verileri ABD'li ve uluslararası düzenleyicilere sağlayacak. Karada ticari süpersonik uçuşu yasaklayan.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum