Musiki üstatları dertli ve sitemli

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanımız  Sn. Güler Funda Dağ ve İlçe Teşkilatı yöneticilerimizle birlikte bugün Hunat mahallesinde bulunan Aşıklar Ozanlar Ses sanatçıları  ve Müzisyenlerimizin Çay ve Sohbet evlerine ziyarete gittik.

Musiki üstatları dertli ve sitemli
02 Nisan 2021 - 21:22

Türk Musikisine hizmet eden sanatçılarımız dertlimi ? DERTLİ
Gözleri dolu dolu bir şekilde Sanata Sanatçıya hak ettikleri değerin verilmediğini 
Kayseri sanatçılarına Belediyelerimizin sahip çıkmadığını 
Sanatsal faaliyetlerini çeşitli organizasyonlarla icra etmek istediklerini  ,faaliyetlerini Kale içerisinde dar bir mekânda ( SANATÇILAR SOKAĞI ) mahkum edildiklerini söylüyorlar.
Kale konusunu ayrıca dile getireceğiz.
TARİHİ KAYSERİ KALESİ CAZİBE ÇEKİM MERKEZİ OLMALI.
Şehrimizde çok sayıda ozan besteci ve müzisyen var.
Talepleri anılmak değer verildiğini hissetmek sanatsal faaliyetlerde yer almak.
Kolay kolay ekonomik açıdan talepte bulunmayan para ve yardım istemekten utanan sıkılan Vatanına Milletine Devletine sadık bu güzel insanlarımızın % 90 oranında Sosyal Güvenceleri yok sigorta primi yatmayan günlük yevmiye işlerine gidip ailelerinin rızkını temin etmeye çalışıyorlar.
Sağlık hizmetlerinden varsa Yeşil Kartları yararlanıyor yoksa ücretli muayene oluyorlar.
Pandemi dönemi düğünlerin iptali ile ekonomik olarak çöktüler.
İş ve aş bulamama nedeniyle ruhi bunalıma giren eşlerinden ayrılmak zorunda kalan ülke genelinde maslesef son 1 yılda 200 müzisyen canına kıymış intihar etmiştir.
İyi Parti Grubu olarak Melikgazi Belediye Meclisine pandemi döneminde zaten yapılmakta olan Sosyal Yardımlaşma Yardımına iş ve gelir kaybına uğrayan hizmet sektörü çalışanlarına erzak yapılması önerimiz oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
İyi Parti Komisyon üyesi Adnan Kenanoğlu ve diğer siyasi parti temsilcilerinin oy birliği ile meclisimize havale edilmiş ve Meclisimizde oy birliği ile inşallah kabul edilecektir.
Bizler Iyi Parti mensupları olarak Şehrimiz ve İnsanımızın ihtiyaç ve taleplerini nezaket çerçevesi içerisinde dile getirmeye devam edeceğiz.
Bugünki ziyaretlerimizde bizleri çoşku ile karşılayan misafir eden Müzisyenler Dernek Başkanı Sn.Hamdi Karaca 'ya şahsım olarak abi diye hitap ettiğim Kayserinin yetiştirdiği büyük sanatçılardan Recep Alemdar a Kul Mustafa 'ya Recep Mavili ye Abdülkadir Temizyürek 'e mekanlarında ağırlayan Muammer Okan 'a Aşık Meydani Kültür Vakfına Durmuş Ali ve Leyla Sultan a çok teşekkür ederiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa  Kemal Atatürk 'ün Sanat ve Sanatçı ile ilgili sözü
Sanat Güzelliğin ifadesidir.Bu ifade sözde olursa ŞİİR
Nağme olursa MUSİKİ
Resim ile olursa RESSAM
Oyma ile olursa HEYKELTRAŞLIK 
Bina ile olursa MİMARLIK
Ebediyete intikal eden tüm sanatçılarımıza rahmet Sağ olanlara sağlık ve mutluluk diliyoruz.
Adnan Kenanoğlu Melikgazi Bld.Iyi Parti Grup Bşk vekili

YORUMLAR

  • 0 Yorum