Kabinede revizyon iddiası; 6 bakan değişecek

31 Mart yerel Seçimlerin sonuçlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede revizyona gideceği ve 6 bakanı değiştireceği ileri sürüldü

Kabinede revizyon iddiası; 6 bakan değişecek
02 Nisan 2024 - 10:27
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimde yaşanan başarısızlığın ardından parti ve kabinede değişime gidiyor. Elips Haber değişecek bakanların isimlerine ulaştı.

AK Parti’de yerel seçimlerde yaşanan başarısızlığının ardından MYK yarın olağanüstü toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak MYK’da ilk gündem yerel seçimin muhasebesi olacak. Aynı zamanda Erdoğan’ın kabinede de ciddi değişlik yapması bekleniyor.

Kabinede görev değişiminin ilk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan başlaması planlanıyor. Işıkhan’ın partililer ve vatandaşla teması konusunda ciddi eleştiri ve tepkilerin Erdoğan’a ulaştığı aktarılıyor. Keza kamuoyunu derinden etkileyen bakanlığın, süreç yönetimini yanlış yaptığına dair ciddi tepkiler var.

6 bakanlıkta görev değişimi

Erdoğan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı görevden alacağı belirtiliyor. Adalet Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın performansından Erdoğan’ın memnun kalmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın görevden affını sunması bekleniyor. Sürpriz olarak ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevden alınıp partiye çekileceği belirtiliyor.
AK Parti’de “görevden affı” istenilen isimler listesi;

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Ticaret Bakanı Ömer Bolat
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum