CHP ve MHP cephesinden peş peşe açıklama

Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin iptal edilerek yenilenmesi yönünde seçim kurulunun kararı ardından CHP ve MHP’den peş peşe açıklamalar geldi

CHP ve MHP cephesinden peş peşe açıklama
03 Nisan 2024 - 22:48
MHP’nin itirazı üzerine Pınarbaşı ilçesinde CHP adayı Deniz Yağan’ın kazandığı seçimler iptal edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda seçim kurulunca iptal edilen seçim 2 Haziran tarihinde yenilenecek.

İptal kararı sonrasında CHP İl Başkanlığı’ndan gelen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiştir.

Adliyeye kalabalık bir grupla gelerek, ilçe seçim kurulu başkanını darp eden, tehdit eden, hakaretler eden ve partimize iftiralar atan Milliyetçi Hareket Partisi’nin; itirazı her ne hikmetse aynı ilçe seçim kurulu başkanının vermiş olduğu karar ile iptal edilmiştir.

Pınarbaşı’dan Kayseri’ye ve tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. Hak, hukuk, adalet anlayışımızla Pınarbaşı’yı halkın helal oylarını asla yalnız bırakmayacağız. Verilen karara karşı yasal itiraz süreçlerini takip edeceğiz. Halkımızın hiç şüphesi olmasın! Pınarbaşı’yı yeniden biz kazanacağız.”
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, açıklamasında ise, “Pınarbaşı halkının özgür iradesi ile kullandığı oylarla seçimi kazandık. Seçimin başından sonuna aradaki fark %2 nin altına hiç düşmedi. Pınarbaşı ilçe  seçim kurulunun aldığı karar tamamen siyasi olup millet iradesinin gasp edilmesidir.Kararın gerekçesine bakıldığında bu çok net bir şekilde görülmektedir. Yarın il seçim kuruluna itirazımızı yapacağız. Bu yanlış kararın il seçim kurulundan döneceğine inancımız tam” ifadelerine yer verildi.

MHP CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR GECİKMEDİ

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, “İtiraz ve mücadelemiz sonuç vermiş, Pınarbaşı’nda seçimlerin yenilenmesi kararı alınmıştır. Seçimler 2 Haziran 2024’te yenilenecektir” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise, “Yaptığımız itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu Pınarbaşı Belediye Seçimleri Ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 red oyu ile karar vermiştir.
Sayın Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirmeler ile yine boşa düştünüz.Ben size genel başkanlık yapmış birisi olarak sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim.
Ama şunu bilin ki beni de sizi de tüm Türkiye artık daha iyi tanıyor. Bugün benim doğum günüm, kutlu olsun…” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum