Erciyes'te kayak sezonu açılıyor

Sahip olduğu toz kar ile dünyanın en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi beyaza büründü. Merkezde kayak sezonu için son hazırlıklar yapılıyor.

Erciyes'te kayak sezonu açılıyor
11 Aralık 2023 - 20:57
Türkiye genelinde kayak merkezleri kar yağışı ile birlikte kayak sezonunu açmak için çalışmaları başlattı. Bazı merkezlerde kayak için yeterli kar kalınlığı oluşmadı ve yeni yağışlar bekleniyor. Bazı merkezler ise son hazırlıklarını yapıyor.
Bunlardan birisi olan, Türkiye’nin ve dünya genelinde farklı ülkelerden birçok kayak severin tercih ettiği Erciyes Kayak merkezi suni kar makineleri sayesinde pistlerde yeteri kadar kar kalınlığının oluşmasını sağladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh büyükkılıç, kayak merkezindeki hazırlıklarla ilgili duyuruyu yapan ilk isim oldu. Kayak severlerin büyük heyecanla beklediği sezon açılışı ile ilgili Başkan Büyükkılıç, “Türkiye'mizin incisi Erciyes, yeni sezona göz kırptı… Bembeyaz zirvesiyle adeta bulutlara kadar uzanan Erciyes’imiz, karın yağmasıyla birlikte özlenen görüntüsüne kavuştu” dedi.
Kayak merkezinin hazırlanması için çalışan Erciyes A.Ş. ise pistlerde kayak için son hazırlıkları yapıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum