TBMM'de Bütçe maratonu başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmeleri maratonu başladı. TBMM başkanı Numan Kurtulmuş, 8 bin sayfalık bütçe tutanaklarının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

TBMM'de Bütçe maratonu başladı
11 Aralık 2023 - 20:58
2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmeleri TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un oturumu açarak konuşma yapmasıyla başladı. Kurtulmuş, konuşmasında 10 Aralık Dünya İnsan hakları Günü ve İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırıları kınadı.
Kurtulmuş, “2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerine başlıyoruz. Komisyon yerinde. Komisyon raporları dağıtılmıştır. Bu bütçe teklifinin meclisimize gelene kadarki süreçte geçtiği aşamalarda destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Saatler süren 8 bin sayfalık bir tutanağa sahip olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde, arkadaşlarımız uzun oturumlarda görüşlerini bildirerek yerine getirdiler. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen bürokrat arkadaşlarımızı ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
2024 yılı ortasından enflasyon düşüşe geçecek
Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçe ve ekonomi ilgili rakamlar verdi. Ekonomik rakamları detayları ile anlatan Yılmaz, enflasyonda 2024 yılı ortalarından itibaren hissedilir şekilde düşüş olacağını belirterek, bütçe görüşmelerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum