Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son 21 yılda yaptığımız, önümüzdeki 5 senede yapacaklarımızın teminatıdır" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son 21 yılda yaptığımız, önümüzdeki 5 senede yapacaklarımızın teminatıdır" 
06 Mayıs 2023 - 17:50
Kayseri’de konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 21 yılda yaptıklarının gelecek 5 yılda yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. Erdoğan, ayrıca Aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını ve kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi küçük esnafların da prim gün sayılarını 7200 güne indirdiklerinin müjdesini verdi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında miting için Kayseri’ye geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Erdoğan, PKK’ya HDP’ye ve dağdakilere gereken cevabı 14 Mayıs’ta vereceklerini söyledi. Elini vicdanına koyan herkesin hizmet aşklarını takdir ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman bir sözüm var Kale içeriden fethedilir. Kaleyi içeriden fethedecek olan kimler, hanımlar. Ben size inanıyorum. Bu PKK’ya HDP’ye ve dağdakilere gereken cevabı 14 Mayıs’ta vereceğiz. 14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun. Elinin vicdanına koyan herkes bizim hizmet aşkımızı takdir ediyor. 20 sene öncesini hatırlayan, ülkemizin nereden nereye geldiğini görüyor. Artık dünya standardına, yollara, hastanelere havalimanlarına, tünellere, görenlerin hayranlıkla baktığı köprülere sahibiz. Artık Avrupa’nın bile ötesinde bir sağlık sistemine sosyal güvenlik sistemine, dijital altyapıya, elektronik devlete sahibiz. Arık kendi alanında dünyanın en gelişmiş teknolojileriyle donatılmış İHA’lara, SİHA’lara, Akıncılara, Kızılelma’lara, Anka’lara sahibiz. Ülkemizin tüm bu imkanlarını günden güne geliştiriyoruz. CHP’li kardeşlerimize sormak lazım, bu Bay bay Kemal ne yaptı? CHP’li belediyelerde ne yaptınız?, İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da ne yaptınız? Onlar musluk açar, musluk kapar. Bay Bay Kemal ve ortakları, inanın elleriyle kalp işareti yapmaktan bile aciz. Biz sayısız projeyi devreye aldık. Eserlerimizle Türkiye’de ses verdik. Gençlere ulaşmanın, gençlerimizi gerçek anlamda sevmenin nasıl olacağını gösterdik. Ama şurada 1 hafta kaldı, durmak yok çok çalışacağız” şeklinde konuştu. 

‘KATARLILARA SATTILAR YALANINI ATTIĞI FABRİKADA YENİ NESİL FIRTINA OBÜSLERİNİ VE ALTAY TANKIMIZI ÜRETTİK’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Katarlılara sattılar dediği fabrikada Fırtına Obüsleri ve tank ürettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Bay Kemal’in Kayseri’de, Katarlılara sattılar yalanını attığı fabrikada yeni nesil Fırtına Obüslerini ve Altay tankımızı ürettik. Adamın işi gücü yalan. CHP’li kardeşlerimizde bu adamın bu yalanlarına uyuyor. Eser ortada. Ziya Paşa ne diyor, “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu hafta başında milli muharip uçağımızı Kaan’ı hangardan çıkardık. Önceki hafta yakıt çubuklarının gelmesiyle artık resmen nükleer güce sahip ülkeler ligine yükseldik. Muhalefetin fasa fiso dediği Karadeniz doğalgazını milletimizin evine kadar getirdik. Kayseri’nin kışı inşallah artık eskisi kadar meşakkatli geçmeyecek. Faturalar gelmiştir, bu ay doğalgaz ücretsiz. 1 sene boyunca da benim Kayserili vatandaşım 25 metreküp doğal gazı ücretsiz kullanacak. Bir yıl boyunca mutfaklarda bayram olacak. Etrafımızda doğal gaz ve petrol fışkırırken biz yıllarca bundan mahrum kaldık” ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN’DAN KAYSERİ’DEN MÜJDE VERDİ

Aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emekliye, işçiye, memura, gençlere, kadınlara, harcayacağımız yüz milyarlarca doları maalesef yabancı ülkelere fatura olarak ödedik. Artık bu para başkalarına gitmeyecek, milletimizin cebinde kalacak. Bu parayla ne yapacağız? Bir müjde daha veriyorum. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Buranın gelirinin belli bir miktarını bu bankada rezerv edeceğiz. Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz. Ev hanımlarımızın primlerinin 3’te 2’ini buradan ödemen suretiyle emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Gençlerimizin eğitimden istihdama, kendi işini kurmadan evliliğe, her adımlarından hibe ve kredi destekleriyle yanlarında olacağız. Kayserili gencimiz evlenmek istediği zaman gidecek 2 yıl ödemesiz, 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredisini alacak, düğününü yapacak. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimiz, bir kısmı hibe, bir kısmı uygun şartlarda kredi olmak üzere belli bir kaynağı yanlarında bulacak. Aile ve Gençlik bankamızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Cudi Gabar’dan da müjdeli bir haber aldık. Günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol rezervi bulduk. Kuyumuza terör örgütünün daha gencecikken alçakça katlettiği şehir öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın ismini verdik” diye konuştu. 

“KÜÇÜK ESNAFIN PRİM GÜN SAYISINI DÜŞÜRECEĞİZ”

Erdoğan, küçük esnafın prim gün sayısını düşürdüklerini de il defa Kayseri’de açıkladı. Erdoğan, “Buradan kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi küçük esnaflarımıza da bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri olacak bu çalışmadan inşallah 1 milyon küçük esnafımız faydalanacak. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yapmıyoruz, bizim ülkemize kazandıracak daha çok eserimiz, milletimize verecek daha çok müjdemiz var” dedi.  

‘BİZİM SÖZÜMÜZ ADI YALANCI ÇOBANA ÇIKMIŞ BAY BAY KEMAL’İN SÖZÜNE BENZEMEZ’

Son 21 yılda yaptıklarının gelecek 5 yılda yapacaklarının teminatı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bizim sözümüz adı yalancı çobana çıkmış bay bay Kemal’in sözüne benzemez. Ne diyor ‘sana söz’ sen bugüne kadar verdiğin sözün hangisini tuttun? İşçiler atılmayacak dedin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kapıya koydun. İzmir’de, Ankara’da belediye işçilerini kapıya koydun. Sende doğruluk, dürüstlük diye bir şey var mı? Hayatın yalan, hayatın. Şimdi yine yalan üstüne yalan. Zannediyor ki benim Kayserili kardeşim bunu yutacak. Biz söz verince unutmaz onu takip eder, hayata geçirir ve millete hesabını veririz. Son 21 yılda yaptığımız 5 senede yapacaklarımızın teminatıdır. Diğer sözlerimizi nasıl tuttuysak, sizlerin desteği ve duasıyla bunları da gerçekleştireceğiz. Karşımızdaki koalisyonun böyle bir derdi, vizyonu yok. Vaat diye millete sıraladıklarına kendileri bile inanmıyor. Daha ağzı süt kokan torununu SGK’lı yapan birisi utanmadan millete hak, hukuk, adalet dersi veriyor. Şuna bak. Kim yapıyor, Bay Bay Kemal. Bize ve ailemize attığı iftiranın haddi hesabı yok. Sonra buralarda ahlaktan, dürüstlükten, erdemden, kul hakkı yemeden bahsediyor. Şimdiye kadar istikrarlı olduğu tek konu var. Meydanlarda verdiği sözlerinin hiçbirini tutmaması. Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinal örgütlerin, mezhep fanatiklerinin, LGBT savunucularının, millete inancına, orta çağ karanlığı diyen edepsizlerin manda ve himaye heveslerinin yuvası haline dönüştürdü. CHP, LGBT’cidir. İYİ Parti LGBT’cidir. HDP, LGBT’cidir. Diğerlerinden aykırı bir şey duydunuz mu? Onlar da LGBT’ci. Ama LGBT AK Partinin semtine uğrayamaz. MHP’nin semtine uğrayamaz, Cumhur ittifakının semtine uğrayamaz. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum