CHP'li Murat Molu, Ekonomik Krizin Mağduru Esnaflar ile Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Murat Molu, seçime sayılı günler kala yaptığı ziyaretlerde ekonomik krizin halkın belini büktüğüne dikkat çekti.

CHP'li Murat Molu, Ekonomik Krizin Mağduru Esnaflar ile Buluştu
25 Mart 2024 - 15:41
Molu, “Esnaflarımız ile yaptığımız görüşmelerde halkın alım gücü düştüğü için alışveriş imkanının da olmadığını söylediler. Bu gelişen yeni yüzyılda acı bir gerçektir. Bu acı gerçeği yaratanlar ise 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin son 22 yılını yöneten zihniyettir” dedi.  

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Murat Molu, seçim çalışmaları kapsamında dur durak bilmeden kentin dört bir yanını karış karış gezmeye devam ediyor. İsminin aday olarak açıklandığı günden bu yana kesintisiz olarak kırsal ilçeler ve merkez ilçelerde hakla buluşan Murat Molu, toplumun her kesiminin artan enflasyon oranları ve giderek derinleşen ekonomik krizden olumuz etkilendiğine dikkat çekti.
Murat Molu, kentteki AVM, Kazancılar Çarşısı ve Kapalı Çarşıyı bir kez daha ziyaret etti. Buralarda hem esnaf, hem de çarşıyı gezen halkla buluşan Murat Molu, sorunları dinledi. Molu’nun yaptığı ziyarete CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ile Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin’de eşlik etti.

ÜLKE EKONOMİSİNİ DÜNYANIN EKONOMİSİ GELİŞMİŞ 10 ÜLKE ARASINDA OLACAKTI!
Yaptığı ziyaretler sonrası bir değerlendirmede bulunan CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Murat Molu, “Esnaflarımız ile yaptığımız görüşmelerde halkın alım gücü düştüğü için alışveriş imkanının da olmadığını söylediler. Vatandaşlarımızı ise çarşı ve pazara ceplerindeki cüzi miktardaki para ile giderek ihtiyaçlarından gıdım gıdım aldıklarını söylediler. Bu gelişen yeni yüzyılda acı bir gerçektir. Bu acı gerçeği yaratanlar ise 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin son 22 yılını yöneten zihniyettir. Oysaki bu zihniyet bundan 10 yıl ve 5 yıl önce 2023 yılını Türkiye’nin ekonomideki şahlanış dönemi olarak vaat ediyordu. Ülke ekonomisini dünyanın ekonomisi gelişmiş 10 ülke arasında olacağını söylüyordu. Durum ortada. Devlete ait araştırma grubu TÜİK ile bağımsız araştırma grubu ENAG’ın açıkladığı enflasyon oranları arasında iki kat fark var. Mevcut enflasyonun halkımız farkında. Çünkü herkes ancak karnını doyurabiliyor. Halkın büyük bir çoğunluğu sofrasında ekmek ve makarna ağırlık gıdalar ile beslenmek zorunda kalıyor.  Şu mübarek Ramazan ayında bile oruç tutan halkımızın yanında olamayan zihniyet ballı kaymaklı lüks sofralardan hiç tasarruf etmediği gibi halka tasarruf teklifinde bulunuyor! Halk zaten alım gücü düştüğü için gıdım gıdım alarak zor geçiniyor. Siz lüks sofralarınızdan tasarruf edip halkın alım gücünü artırmanız yerine komik söylemlere başvuruyorsunuz! Bu gerçekten anlamsız. İşsizler, emekliler, işçiler, memurlar, esnaf, çiftçi, besici derken toplumun büyük çoğunluğu ekonomik krizin ciddi mağduru. Bu mağduriyetleri biz bitireceğiz” dedi.
Öte yandan Murat Molu, CHP kayseri İl Başkanlığı binasında gerçekleşen İlçe Başkanları toplantısına da katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum