Tufan Aşık'ta Ahiret Yurduna Göçtü

Doğayı ve doğal olanı seven Orta okuldan beri arkadaşlığım olan Tufan Aşık babası rahmetli Sindelhöyük Belediye Başkanlarından İdris Aşık’ın oğluydu. Hiç bir zaman varlık anını da yokluk anını da hiç belli etmezdi.

Tufan Aşık'ta Ahiret Yurduna Göçtü
04 Nisan 2021 - 14:30
29 Mart 2021 günü Ahiret Yurduna göçen arkadaşım Tufan Aşık; 16 Eylül 1959 Sindelhöyük (Develi) de doğdu. Sindelhöyük İlkokulunda okudu. Orta öğrenimini Develide Merkez orta okulunda okuduk. Lise öğrenimini ise İstanbul’da teknik lisede tamamladı.
Eylül 1985’te Şükrü Aksu (Dandik) nun kızı Hürrem ile evlendi. 2 çocuk babasıydı. Kızlarından Gaye Aşık Özer Ankara’da uzman doktor , diğer kızı Sultan Aşık ise Develi' de avukat olarak çalışmakta.
O yıllarda Ticari hayatına Eniştesi Hurşit Dede ile beraber beyaz eşya ve maden işletmeciliği ve ihracat yaparak başladı. 1990 da beyaz eşya dükkanı varken bir kamyon bisiklet almış. Kim satın alacak demişler millet buzdolabı alamıyor demişler. Ben satmaya getirmedim. Çocuklar binsin geri getirip bıraksın diye getirdim demiş. Olumsuz bir şey görünce hic bozuntuya vermez bir kılıf bulurdu.
Konuşmayı çok severdi. Ve Aklın yolu bir diye sözüne başlardı. Hep arabulucu hep uzlaştırıcı tutumu olurdu. Tuttuğunu koparır, Herkesi her hareketi Hoşgörüyle karşılayabilen, kimseyi ayıplanmayan bir yapısı vardı. Bana ilerde hak verirsiniz derdi. Toplumda saf (Aklı noksan) olarak bilinen kişileri sever onlara saygı duyar. Çaktırmadan ve gururlarını rencide etmeden onların gönüllerini alır ve memnun ederdi. Onlarla sohbet etmek için arabasını durdurur gönüllerini alır ve yoluna öyle devam ederdi.
2003-2005 yılları arasında Develi Dershanesinde yöneticilik yaptı. O yillarda ihtiyac sahibi öğrencilerin dersane hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmasına da katkı sağlardı.
Bir müddet sonra sigorta acenteliği yaptı. Emekliliğinden sonra ise Bulut Otomotiv firmasında satış ve pazarlama sorumlusu olarak görev yaptı. İşi gereği köylere çok gittiği için insanları lakapları ile tanır. Sadece Develi köylerini değil Kayseri ilçeleri ve adana nın tufanbeyli Saimbeyli, Feke ve Kozan 'ın köylerine kadar tanır, köylerdeki traktör alacak kişilerin ekonomik durumunu da iyi bilirdi.
Siyaseti yakinen takip eder. Adaylar ve aday adayları ile kulis yapmayı sever. Onlara kendi tecrübelerini ve İlçe yada Köyü ile ilgili sorunları da uygun lisan ile anlatırdı
Sultan sazlığının milli park olmasında büyük katkıları oldu.En son görüştüğümüzde Soysallı köyünün güneyindeki bölgenin de aktif olarak turizme kazandırılması konusunda bir proje yapalım demişti.
29 Mart 2021 günü Covid-19’a yakalanarak Kayseri Şehir Hastanesinde gördüğü tedavi sonucunda Ahiret Yurduna göçtü. Covid 19 virüsünden etkilenmesi şöyle olduğunu aile yakınları söylediler; Kendi bağışıklık sisteminin kurbanı oldu da denilebilir. Coronavirüse karsı vücuda kontrolsüz tepki verdi ve sitokin fırtınası denilen olay gelişti. Aşırı üretilen savaşçı bağışıklı hücreleri kontrolden çıkarak kendi akciğerlerini hasarladı ve aramızdan ayrıldı.
Allah Rahmet eylesin. Allah korktuğundan kurtarsın
Nezir Ötegen- 4 Nisan 2021 -Develi

YORUMLAR

  • 0 Yorum