Op. Dr. Bilge Yurdakul: Loş Işıkta Ekrana Bakmak Göz Yorgunlugu Sebebi

Op. Dr. Bilge Yurdakul: Loş Işıkta Ekrana Bakmak Göz Yorgunlugu Sebebi
29 Kasım 2023 - 13:46

Kayseri İdeal Göz Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilge Yurdakul, loş ışıkta tablet, bilgisayar ve telefon kullanmanın göze büyük oranda zarar verdiğini ve astenopi denilen göz yorgunluğunu tetiklediğini dile getirerek önemli uyarılarda bulundu.

 Yetersiz ışıkta gözlerin odaklanmak için çok daha fazla kas çalışmasına ihtiyaç duyduğunun altını çizen Op. Dr. Bilge Yurdakul; bu zorlanma öncelikle baş ağrısı ve mide bulantısına neden olabiliyor, uzun vadede göz kuruluğu ve gözleri ovalamaya bağlı astigmat baş gösteriyor, bu nedenle ışık yayan dijital ürün kullanan öğrencilerimizin ve erişkinlerimizin aydınlık ortamlarda çalışmalarını öneriyoruz, şeklinde konuştu.

Özellikle okulların ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte kendilerine göz şikayetleriyle ilgili gelen hastalarda artış olduğunu vurgulayan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilge Yurdakul:  “Öğrenci yurtları gibi loş ışıkta daha fazla ders çalışılan ve dijital ürünler kullanılan ortamlarda ekran başında geçen süre artıyor, buna bağlı olarak göz kırpma sayısında azalma, göz kuruluğu, gözlerde yanma, batma, acıma ve sulanma gibi şikayetler de artıyor, öğrencilerimize aydınlık ortamlarda çalışmayı ve ışık yayan ekranlara iki saatten fazla bakmamayı öneriyoruz.” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum