Öksüt madencilik 4 fay hattı arasında

Erzincan İliç’teki altın madeni ile ilgili gündeme gelen fay hattı haberleri gözleri sürekli uyarıların yapıldığı Develi’deki altın madeni ocağına çevirdi

25 Şubat 2024 - 08:23
Erzincan İliç’te işletilen altın madeni ocağında yaşanan toprak göçüğünün ardından haber kayıp olan 9 işçi bulunamadı. Olayın ardından gözler Kayseri Develi ilçesindeki altın madeni ile birlikte bütün maden ocaklarına gözler çevrildi.

Erzincan İliç’teki maden ocağının tam fay hattı üzerinde olması da diğer maden ocaklarının fay hatları ile ilgili sorgulanmalarına neden oldu.




EVSEN AÇIKLAMA YAPTI

Jeoloji Mühendisi ve önceki dönemlerde Jeoloji Mühendisi Odası Başkanı görevinde bulunan Adnan Evsen, “Öksüt madencilik (Develi) fay üzerinde mi?  İliç altın ocağındaki göçükten sonra gözler Kayseri Develi Öksüt altın ocağına çevrildi. Öksüt altın sahası Erciyes Fayına 21 km, İncesu Fayına 26 km ve Sarız Fayına 27 km ve Ecemiş Fayına ise 29 km mesafede yer almaktadır” bilgisini paylaştı.

Her ne kadar mesafeler uzak gibi görünse de Öksüt madencilik 3 fay hattı arasında kalıyor. Yetkililer bu durumda bile tehlike oluşabileceğini ifade ediyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum