İYİ Parti'nin Ankara adayı belli oldu

İYİ Parti'nin Ankara adayı belli olduktan sonra yapılan yorum; CHP’nin oyları bölünebilir!

İYİ Parti'nin Ankara adayı belli oldu
23 Ocak 2024 - 08:12
İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını belirledi. Partinin adayının bir dönem eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını da yapan Cengiz Topel Yıldırım olduğu ileri sürüldü.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayının kim olacağı merakla bekleniyordu. TGRT Haber ekranlarında gazeteci Fatih Atik, kulis bilgisini paylaştı. Atik, İYİ Parti'nin Ankara adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu paylaştı.

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın adaylığı, Ankara siyasetinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yıldırım'ın adaylığı, Ankara'da yerel seçimlerin gidişatını da etkileyebilir.

"CHP'DEN OY ALABİLECEK BİR İSİM"

Atik, "İYİ Parti'nin adayı belli oldu, Cengiz Topel Yıldırım aday olacak. Sevinç Atalay da kadın aday olarak gösterilir deniyordu fakat bu sabah yapılan görüşmelerden sonra Cengiz Topel Yıldırım İYİ Parti'nin Ankara adayı olarak çarşamba günü duyurulacak" ifadelerini kullandı.

"Yıldırım görüş olarak Kılıçdaroğlu'na daha yakın, bir dönem danışmanlığını yaptı" diyen Atik, Yıldırım'ın CHP'den oy alabilecek bir isim olduğunu kaydetti.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına rağmen tüm hayatını Ankara’da geçirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenim gördü, gündeme Ankaragücü Futbol Takımı ile çıktı.Ankaragücü yönetiminde, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ekibi verdiği mücadeleyle adından söz ettirdi.

Yıldırım'ın ismi bir dönem CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yoğun bir şekilde geçti ancak Yıldırım aday olmadı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum