Et ve Süt Ürünlerinde Markalaşan Yerli ve Milli Değerlerimize Sahip Çıkalım

Et ve Süt Ürünlerinde Markalaşan Yerli ve Milli Değerlerimize Sahip Çıkalım
17 Kasım 2023 - 15:17
MARKALARIMIZ VE LEZZETLERİMİZİN  TANITIM KAHVALTILARI İLGİ GÖRÜYOR.

KAYSERİ MERKEZ VE BÜNYAN'DAN SONRA
 21 KASIM SALI GÜNÜ DEVELİDE 

Hunat Süt ürünleri, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin üreticilerinden topladığı doğal sütlerden elde ettiği ürünlerden, Birlik tesislerinde  ve hijyenik ortamlarda elde ettiği ürünlerden oluşmaktadır.

Hunat Süt ve süt ürünleri, Bünyan'daki Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ait üretim tesislerinde, Süt Süt, Peynir, Ayran, Yoğurt, Tereyağı, Kaymak gibi 15  çeşit ürün ile tüketici buluşturuluyor.

Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Çakı  organizasyon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;
Üreticilerin çiftliklerinde elde ettikleri sütlerden elde edilen ürünlerin tüketimine, üretimine ve dolayısı ile ülke ekonomisine katkı sağlamak,  yerli ve milli ürünlerin desteklenmesine katkı sağlamak amacıyla 
Kayseri merkez ve ilçelerinde üreticilerimizi yöneticilerimize kahvaltıda bir araya getirerek ürünlerimizi ikram ederek tanıtım sağladıklarını belirtti.

Çakı, bu vesile ile hem kendi ürünlerimizin kendi üyelerimize tanıtılmasını, hem de aidiyet duygusunu geliştirmeyi hedefliyoruz.

Geçen hafta Kayseri Merkez ve Bünyan İlçesinden sonra 21 Kasım Salı günü sabah da  Develi İlçemizde Kahvaltı etkinliği düzenleyecegiz dedi.

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aynı zamanda; Kayseri’ye bağlı 16 ilçe ve 400 köyde tarımsal faaliyetlerini sürdüren üreticileri   birliğin hizmetleri ile buluşturmaya devam ediyor. 
 Bin çiftlik ve bireysel  işletmede; 65 bin büyükbaş hayvanın; Suni tohumlama, Küpeleme, Tırnak bakım, Süt verim ve ölçüm, Kaba ve Kesif Yem Bitkileri temini, Ultrason, Hayvan yetiştirme besleme ve teknik servis hizmetleri yanısıra Süt toplama alanında da hizmet ağını her geçen gün genişletiyor.

2 Veteriner Hekim, 60 Personel ve bin üyesine  22 yıldan beri hizmet vermekte olan birlik, günlük 150 ton da  süt toplayıp transfer etmektedir.

Hunat Süt Birlikten Halka 
Doğal Süt ve süt ürünüdür.
ANCAK,
 İNEKSIZ İNEK SÜTÜ 
VE SÜT ÜRÜNLERİNE DE 
DİKKAT ETMELİYİZ.

İsrail merkezli Imagindairy adlı bir girişim, 2023'te ülkesinin mağazalarını "ineksiz inek sütüyle" doldurmayı hedefliyor.

13 milyon dolar (yaklaşık 135 milyon TL) yatırım alan Imagindairy tarafından  yapılan açıklamada, ürettikleri sütün inek sütüyle aynı olacağı öne sürüldü. 

İNEKSİZ İNEK SÜTÜ 
ARISIZ BAL
YAPAY ET
YAPAY YAĞLAR 
SAHTE YUMURTA
SAHTE ŞEKER VE TATLANDIRICILAR'ın yaygınlaştıği günümüzde güvenilir ve doğal gıda elde etmek de artik zorlaştı.
Bu nedenle farkındalık oluşturmak ve üreticimizi bilinçlendirmek de bizlerin görevidir. 

Nezir Ötegen 

YORUMLAR

  • 0 Yorum