Enflasyon canavarı bu kış halkımızı perişan edecek

Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, vatandaşın yaşadığı sıkıntıları tek tek sıralayarak, “Enflasyon canavarı bu kış halkımızı perişan edecek” uyarısında bulundu.

Enflasyon canavarı bu kış halkımızı perişan edecek
20 Kasım 2023 - 16:03
Kenanoğlu, “Doğalgaz Elektrik Kömür Su Kılık kıyafet yüzde 300’lere kadar artış gösteren gıda ve temizlik malzemeleri fiyatları ile çift geliri olan memurlar sıkıntı yaşamaz ama memur emeklileri işçi emeklileri dul yetim maaşı alan emekliler Bağkur ve tarım emeklilerini  asgari ücretli işçileri Ocak 2024 ayına kadar çok zor günler bekliyor (Birde okuttuğu evlatları varsa)” diyerek bekleyen tehlike karşısında yetkilileri uyardı.
Vatandaşın yaşadığı sıkıntıları sık sık gündeme getirerek çözüm önerilerine de sunan Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, bu kez halkın yaşadığı pahalılığa işaret ederek, acil önlemler alınması gerektiği uyarısında bulundu.
Kenanoğlu, yaptığı uyarılarda şu ifadelere yer verdi;
BİZLERİ NASIL BİR KIŞ BEKLİYOR?
Çocukluğumuzun kış ay'larını hatırlıyorum. Yollar insan boyu kadar kar kaplı idi. Evlerde kömür sobası kuzine veya talaş sobası olur orta halli geliri olanların sadece 1 odada sobası olur, biraz hali vakti yerinde olanların ise 2 odada sobası olurdu. Odun ve kömüre toplumun büyük bir bölümünün gücü yeterdi. Kılık kıyafet bere eldiven bir şekilde herkesin olurdu.
MUTLULUK BİLE TARİF EDİLEMİYOR
Gelişen teknoloji ve lüks yaşam isteği doğal olarak ailelerin giderlerini yükseltme gibi bir durumda söz konusu değildi. Her hanede bir kazan kaynar kimse aç ve açık kalmazdı. Neticede insanlar mutluydu. Şimdi insanlar mutluluğun tarifini dahi bilmiyor ve izah edemiyor.
HİNTERLAND NE KAZANDIRDI…
TUİK 2023 En mutlu şehirler istatistiğini yayınladı bu araştırmada politize oldu. Şehirlerde özellikle (METROPOL) insanların büyük bölümü mutsuz.  HİNTERLAND uygulaması ilçelere ne kazandırdı ne kaybettirdi bunları sorgulamıyoruz. Şehir hayatı kalabalıklar ulaşımda sıkıntılar geçim sıkıntısı yüksek ev kiraları işsizlik demiyorum çünki işsizlik yok iş beğenmeme ve sanat sahibi olmama eksikliği var ( atanamayan üniversite mezunlarını ayrı tutuyorum ) insanları mutsuz bir yaşama sürükledi. Yanlış eğitim politikaları müfredatlar son 30 yılda kaç Milli Eğitim Bakanı değişti her Bakan yeni bir program belirledi zorunlu eğitim niçin 12 yıla yükseldi.
İLK OKUL ORTA OKUL SONRASI ZORUNLU EĞİTİM UYGULAMASI KALDIRILMALI...
Okuyacak çocuk zaten okur bırakın okumaya meyili olmayan çocuklarımızı orta okuldan sonra meslek okullarına gönderelim sanat ve zanaat sahibi yapalım. İş dünyasını zorunlu geçici ( oda belli değil ) sığınmacılara mahkum etmeyelim. Kırsala tarıma dönüş programlarını tüm donatıları ile sağlayıp harekete geçirelim. Üretim konusunda çocuk kadın erkek tüm bireylerden yararlanalım. Sadece tüketen ithalat yapan ülke durumundan silkinip üreten mevcut ihracatını her alana yayan bir ülke olalım.
ENFLASYON CANAVARI BU KIŞ HALKIMIZI PERİŞAN EDECEK
Doğalgaz Elektrik Kömür Su Kılık kıyafet yüzde 300 lere kadar artış gösteren gıda ve temizlik malzemeleri fiyatları ile çift geliri olan memurlar sıkıntı yaşamaz ama memur emeklileri işçi emeklileri dul yetim maaşı alan emekliler bağkur ve tarım emeklilerini  asgari ücretli işçileri Ocak 2024 ayına kadar çok zor günler bekliyor (Birde okuttuğu evlatları varsa) Maliyetleri girdi fiyatlarını düşüremediğimize göre GELİRLERİ mutlaka yükseltmemiz gerekiyor. Gelirler dağılımında adaleti tahsis etmemiz gerekiyor. Bütçe el vermiyor'u bilmez vatandaş geçimine bakar. Türkiyenin kaynakları yeter Doğru şekilde kullanılsın,  israftan kaçınılsın yolsuzlukların üzerine gidilsin, hepimize yeter.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum