Diyetisyen Deniz Demircan, yaz aylarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı

Diyetisyen Deniz Demircan, yaz aylarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
17 Haziran 2023 - 22:07

 

 

Diyetisyen Deniz Demircan, yaz aylarında dikkat edilmesi gerekenleri Tv Metropol mikrofonlarına anlattı. Diyetisyen Deniz Demircan:" Günlük hayatta tükettiğiniz besinleri az ya da daha fazla tüketerek sağlığınızı riske atmamak için diyetisyenler tarafından sizin vücut tipinize ve ihtiyacınıza göre size özel hazırlanmış beslenme programlarının dışına çıkmamaya özen göstermek hayatınızı daha sağlıklı yaşamanızı sağlar. " dedi.

 

Diyetin önemine değinen Diyetisyen Deniz Demircan:" Günlük hayatta tükettiğiniz besinleri az ya da daha fazla tüketerek sağlığınızı riske atmamak için diyetisyenler tarafından sizin vücut tipinize ve ihtiyacınıza göre size özel hazırlanmış beslenme programıdır. Aşırı kilo, sürekli yorgunluk, motivasyon eksikliği, yürüyüşte zorlanma nefes nefese kalma gibi sorunlara neden olabilir. Diyet listesi kişinin; boyuna, kilosuna, yaşına, beslenme alışkanlıklarına göre ve sağlık sorunları dikkate alınarak listelenir. İnternetten bakılarak yapılan düşük kalorili diyetler, kişilerin birbirlerininin diyetini uygulaması metabolitik rahatsızlıklara neden olabilir. Diyet kişiye özeldir. Kişiye özel hazırlanmış sağlıklı ve dengeli beslenme hazırlanır ve bu şekilde kilo vermeye başlarız." şeklinde konuştu. 

 

8 ay gibi kısa sürede 55 kilo vermeye başaran bir danışanın başarı öyküsünden bahseden Diyetisyen Deniz Demircan:" Danışanım kilo vermek için bize başvurdu. Başvurmadan önce bir çok sonuçsuz diyet girişiminde bulunmuş. Ameliyatsız kilo veremeyeceğini, beslenme alışkanlıklarını değiştiremeyeceğini düşünüyordu. Diyet programını anlattığımda motive oldu,sürecimiz başladı. Sürecimiz sekiz ay sürdü yüz on beş kilodan, altmış kiloya düştü. Toplamda elli beş kilo verdik. Şu an kilo koruma programını tamamladık. Hiçbir cerrahi operasyon geçirmeden sadece sağlıklı ve dengeli beslenerek bu kiloyu verdi. Sağlıklı ve dengeli beslenerek de çok güzel kilolar verilebilir. Bu kişinin azmine, iradesine bağlı diyetisyenle birlikte olan bunu yönetişine iletişine bağlı. İletişim bu olayda çok önemli. Diyet hafife alınıyor ama sağlıksız beslenme bu kronik hastaklıklara neden olmada etkili. Şu an kendisi çok motive durumda. " ifadelerini kullandı. 

 

Ssağlık sorunları için diyetin önemini vurgulayan Diyetisyen Deniz Demircan: " Kişilerde bu özgüven artışına da neden oluyor. (özgüveni anlatıyor) tam olarak fiziksel zayıflama olarak düşünmeyelim bunu. Nefes alış verişlerinde değişme rahatlama, eskiden çocuklarıyla rahat bir şekilde oynayamadığını söylüyordu. Ama şu an çok rahat bir şekilde çocuklarıyla oynayabiliyor. Aşırı kilosu olan kişilerde bu danışanımın yaptığı gibi kararlı durursa, diyet programına güzel bir şekilde uyarsa sağlıklarını olumsuz etkileyen fazla kilolarından kurtulabilirler. Bu işte bırakmamak önemli zaten. Bu süreci devam ettirmek, motive olmak,sürekli danışanımla konuşarak motive etmeye çalıştım. Süreç sadece şu şeklide ilerlemiyor; diyeti yazıp gönderiyim.  Biz telefon üzerinden de sürekli iletişim halindeyiz. Yediklerini, içtiklerini takipteyiz. Sürekli motivasyon sağlamaya çalışıyoruz. Bu süreç birlikte yönetilen bir süreçtir. Aşırı hızlı kilo vermekte doğru bir şey değil. Bu su ve kas kaybına neden oluyor. Biz büyük çoğunluğunu yağdan verdik. Görenler ameliyatla kilo verdi sanıyor. Bir çok yerde tanıyamıyorlar. Kişi iradesine ve azmine sahip çıktıysa bu sonuca ulaşılır. Kolay olmadı. Süreç içinde karşısına çıkan engeller oldu ama kararlı davrandı. Diyet ve egzersizi birlikte yöneterek çok güzel kilolar verdi. On kilo verdikten sonra yeterli diyip kaçamaklar yapılabiliyor. Pes etmeden sürekli devam ederek ideal kiloya ulaştıktan sonra bunu korumak çok önemli yoksa fazlasıyla kilo artışı olur. Yağdan kilo vermek çok önemli. Bu inceldiğinizi belli eder. Su ve kas kaybında hızlıca kilo artışı olabilir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor. Öğün atlama ara öğünleri kaçırma sıvı tüketiminde azaltma bunlar kilo vermemzide sıkıntı yaratan şeyler. Metabolizmamızı yavaşlatır. Fast food ve abur cubur tüketmezsek iyi olur." şeklinde konuştu. 

Son olarak ara öğün öneminden bahseden Diyetisyen Deniz Demircan:"Dışarıda yemeklere ulaşamazsak pratik kolay bir kepekli sandviç ya da çorba salata türü geçiştirirsek; hamur işi tost aburcubur türüne girmezsek bu şekilde tolere edersek daha uygun olmaktadır. Sağlıklı günler dilerim. " dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum