Develi Karma Osb Ve Sindelhöyük

Develi Karma Osb Ve Sindelhöyük
27 Mart 2024 - 13:33
DEVELİ KARMA  OSB VE SİNDELHÖYÜK 
MERA ARAZİSİ UZERINDEKI MESKENLERIN TAPU SORUNUNA ÇÖZÜM ÖZHASEKİ ve SANAYİ BAKANINDAN  GELDİ 

Develi OSB talebi önündeki Çevre ve İklim değişikliği  Bakanlığı tarafından konulan şerh'in kaldırılacağı müjdesi 26 Mart 2024 Akşamı Ak Parti
 Develi İlçe Başkanlığı tarafından verilen iftar proğramında  geldi..

İftar Programına katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Memduh Büyükkılıç'in konuşması esnasında salona canlı bağlantı yapıldı.

Çevre ve İklim değişikliği  Bakanı Mehmet Ozhaseki
Develinin gelişmesi ve kalkınması için gerekli olan Karma OSB konusunda başvuru dosyası üzerindeki şerh'in kaldırılacağı müjdesini verdi.

 Develi OSB hakkında bir açıklama da  AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm’den geldi. 

  Fatih Üzüm, yaptığı açıklamada “Merak edilen bir soruyu cevaplamak istiyoruz” dedi. Üzüm “Develi’deki işsizlik ile alakalı nasıl bir çözüm üreteceksiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi; “Geçen hafta Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır buradaydı. Sanayi Bakanımızla da konuştuk Develi’deki OSB konusunda hem Ankara’yı hem Kayseri’yi son derece hareketlendirdik. İnşallah OSB 2024 yılı içerisinde yetişebilirse ki en önemlisi mütevelli heyeti ve girişimciler bunlar bulunmakta hep birlikte el ele vereceğiz. Sonra OSB’nin kuruluşuyla bilirlikte oradaki fabrikalarla işsizlik sorununu minimuma indireceğiz dedi.


DEVELİ KARMA OSB kurulması için ilk müracaat 13.9.2022 tarihinde Develi Kaymakamlığı tarafından yapılmıştı.

KARMA OSB ALANI
İlçemiz Çayırözü mahallesi sınırları içerinde bulunan, 662 parsel nolu, üçtepeler mevkiinde bulunan, mera vasıflı ve 1.669.375,00 m2 yüzölçümlü, 663 parsel nolu, Söbe Gölü mevkiinde bulunan, mera vasıflı ve 285.750,00 m yüzölçümlü, 698 parsel nolu, Mestan mevkiinde bulunan, mera vasıflı ve 1.814.000,00 m2 yüzölçümlü taşınmazlar ile, 663 ve 998 parsellerin arasında bulunan D.H.T.A. olan 1.245.450,00 m2 alanın, taşınmazın büyük olması, Altyapı hizmetlerine yakın olması, elektrik, su, doğalgaz hizmetlerinden yaralanıyor olması ve Develi civarında büyük taşınmaz olmaması nedeniyle anılan taşınmazın Develi Organize Sanayi Bölgesi yapılarak kullanılması düşünülen alanın öncelikle mera vasfının değiştirilmesi amacıyla başvuru  yapılmış olup

Yapımı planlanan KARMA  organize sanayi bölgesinin ilçemize uzaklığı 20 km, Kayseri-Niğde otoyoluna 15 km uzaklıktadır.
Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçim Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak etüt çalışmalarına esas olmak üzere; 13.09.2022 tarih ve 4542224 sayılı yazımız ile ilgili kurumlardan görüş sorulmuş, Kayseri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Tarafından alan ile ilgili şerh konulmuştu

Şerh konulan alan ile ilgili yeniden inceleme yapılarak bölgenin KARMA OSB için uygunluğu konusunda onay beklenmektedir.

 SİNDELHÖYÜK  
Özhaseki, Sindelhöyük hazine ve Mera arazileri üzerine önceden tapilmisolan meskenlerle ilgili sorunun da giderilecegini açıkladı.

Derleyen Nezir Ötegen 

YORUMLAR

  • 0 Yorum