Cumhurbaşkanından muhtarlara müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum. Muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına ve gelecekteki ihtiyaçlarına göre yeniden yapılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım” dedi.

Cumhurbaşkanından muhtarlara müjde
28 Aralık 2023 - 21:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhtarlar Buluşması'nda önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda "Muhtarlar Toplantısı"nda konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Trafik kazasında hayatını kaybeden 10 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Sis, kar, gizli buzlanma, yağmur gibi yol ve sürüş güvenliği gibi risklerin arttığı kış mevsiminde sürücülerimizi daha dikkatli olmaya çağırıyorum.


"MUHTARLAR YÖNETİM SİSTEMİ PİRAMİDİNİN TEMELİDİR"
Muhtarlarımızı özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhtarlarımız da bizi özlemiş. En son geçen yıl ekim ayında Ankara'ya gelen muhtarlarımız için otel konforunda bir muhtarlar evinin açılışını yapmıştık. Yaşadığımız fevkalade dönem sebebiyle bu yıl sizlerle arzu ettiğimiz sıklıkla bir araya gelemedik. 2015 şubatından bu yana on binlerce muhtarımızla kucaklaştığımız toplantılar yaptık. Niçin bu kadar sık irtibat halindeyiz? Çünkü muhtar yönetim sistemi piramidinin temelidir. En geniş ağının temsilcisidir. Aynı sistemin en üst temsilcisi olarak, muhtarlarımızla sırt sırta verdiğimizde hem milletimizin nabzını en iyi şekilde tutacağımızı hem de 85 milyonun her bir ferdine ulaşabileceğimizi biliyoruz. Muhtarlar da bize bu konuda her türlü desteği veriyor.

İÇİŞLERİ BAKANI'NA ÇAĞRI
Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum. Muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına ve gelecekteki ihtiyaçlarına göre yeniden yapılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, valilerimizin, gerekiyorsa diğer bakanlıkların da görüşünü alıp çalışmayı süratle tekemmül ettirelim. Yetişirse meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında inşallah bu meseleyi çözüme kavuşturmayı arzu ediyoruz. Böylece muhtarlıklarımızın da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin dinamik yapısına uygun şekilde milletimize daha iyi, daha kaliteli hizmet verebilmesini sağlamayı hedefliyoruz.

Biz buralara 'Muhtar bile olamaz' manşetlerini çiğneyerek geldik. Ne diyor şair, 'Bağrım ateş, sinemde kor, kolaylanır sevdamla zor, soracaksan adama sor, namertlere sorma beni'. Evet bizi namertlere değil, muhtarlarımıza sor. Milletimize sorun, aklını kiraya vermemiş herkese sorun. Size en doğruyu onlar söyleyecektir.

"BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ..."
Asıl mesele ülke içinde birilerinin hala Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada neye tekabül ettiğini farkına varamamış ya da kabul edememiş olmasıdır. Her konuda bu çarpıklığın tezahürleri ile karşılaşıyoruz. Ülkemizdeki siyasi ve sivil muhalefetin içler acısı hali bizi üzmekle birlikte biz yükümlülüklerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız. Devletimizin üniter yapısını korumak, milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza ve müdafaa etmek, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesini her şart altında gözetmek bizim kırmızı çizgimizdir. Buradan kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.


'3 GÜNDE 59 TERÖRİSTİ GÖMDÜK'
Ülkemizin son 6-7 yılı terörle mücadele tarihimiz açısından en başarılı, en sonuç alıcı yıllar olarak tarihe geçmiştir. 12 şehidimiz oldu, ardından 3 gün içinde 59 teröristi gömdük. Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz'un hemen ardından terörle mücadele konseptinin değiştiğini artık kaynağında mücadele edeceğimizi tüm dünyaya ilan etmiştik. Güney sınırlarımızda uygun adımları atmış, teröristlerin başlarını inlerinde ezecek harekatlar başlatmıştık.

"EMPERYALİST OYUNLARI BOZDUK"
Türkiye'yi güneyinden kuşatmayı hedefleyen emperyalist oyunu bozmuştuk. Bugün de sınırlarımız ötesindeki operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Daha önce kendi şehirlerimizde, dağlarımızda, karakollarımızda gerçekten içimizi acıtan alçak terör eylemlerine maruz kalıyorduk. Şimdi sınır ötesinde teröristleri kendi mağaralarında imha ediyoruz. Bugün sınırlarımız içinde terör bitme noktasına geldiyse en önemli sebebi Irak ve Suriye sahalarında yürüttüğümüz operasyonlardır. 12 şehidimizin acısı hepimizin yüreğini dağladı.

CHP'YE 'ORTAK BİLDİRİ' TEPKİSİ
Terör örgütleriyle DEM'lenmeyi içine sindirenleri milletimize havale ediyorum. Parti içi iktidar hesapları uğruna bölücü örgütünün koçbaşlığını yapanları milletimiz asla affetmeyecek.

EKONOMİDE MÜJDEYİ AÇIKLADI
31 Aralık'ta yürürlüğe girecek bütçemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. En son müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Merkez Bankası rezervleri tüm zamanların rekorunu kırarak 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştır.

Yüzde 49 artışla 17 bin 2 liraya çıkan yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözüne bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere ve çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. Bunlar önemli ama yeterli değil. İmkanlarımız arttıkça daha fazlasını yapacağız. Enflasyonla mücadelede kesinlikle geri adım atmayacağız. Rakamlar enflasyonun ateşinin düşmeye başladığını gösteriyor. Önümüzdeki dönemde bu daha da net görülecek. Fahiş fiyatlara karşı denetimleri artıracağız. Milletimizin refah seviyesine çıkartana kadar durmadan çalışacağız."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum