Cami imamını bıçakladı; İmam ve cemaatten bir kişinin durumu ağır

İstanbul’da Fatih Camii’nde üzücü olay yaşandı. Bir kişi cami imamını ve olaylı engellemek isteyen cemaatten bir kişiyi bıçakladı.

Cami imamını bıçakladı; İmam ve cemaatten bir kişinin durumu ağır
09 Ocak 2024 - 16:10
İstanbul’da bin kişi cami içerisinde bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda Fatih Camii imamıyla birlikte cemaatten bir kişi de yaralandı. Knu ile ilgili İçişleri Bakanı ve Valilik açıklama yaparken AK Parti ve CHP'den de ilk açıklama geldi. Saldırı kınandı.
Fatih Camii imamı, camiye giren bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Namazın ardından imam odasına giren ve konuşmak istediğini belirtten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.​​​​​​​

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ŞAHIS SLOGAN ATMIŞ

İstanbul Valiliği konu ilgili yaptığı açıklamada saldırganın cami içersinde slogan atarak huzursuzluk çıkardığına dikkat çekti. Valilik açıklamasında şu ifadelere verildi:

"Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır."

İKİSİNİNDE DURUMU AĞIR

Olayda yaralanan Fatih Camii imamı ve 1 vatandaşın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Savcılık ise saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

AK PARTİLİ ÇELİK: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırıya tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabı X'den yaptığı açıklamada, "İstanbul Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz." ifadelerine yer verdi.

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN KINAMA!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Fatih Camisi'nde imam hatip Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı kınadı. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi;

"İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum