Bir hayale gitmek için taşın altına elini koyan hanımefendi; ASLI AZMAN 

Bir hayale gitmek için taşın altına elini koyan hanımefendi; ASLI AZMAN 
18 Temmuz 2021 - 11:04
Develi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Aslı Azman sayesinde İlçemizde uluslar arası bisiklet  turnuvaları düzenlenmeye başladı.






İlçemiz ile ilgili olarak, proje üretme ve uygulama, sosyal etkinlikleri zenginleştirme  konusunda  STK lara yeni bir nefes yeni bir soluk katan, bir hayale gitmek için taşın altına elini koyan Aslı Azman Hanımefendiyi Sabır, Azim ve kararlılığı yanı sıra memleket sevdasına katkısından dolayı da tebrik ediyorum.






Pandemi döneminde, özel ve toplu taşıma araçlarında korona virüsünün bulaşma riski sebebi ile önemi daha fazla artan bisiklet, koronasız ulaşım aracı olma özelliğini artırdı.






Hareketsiz yaşayan ve spor yapmayan insanları, pek çok sağlık sorunu beklemektedir. Bisiklet, hareketli bir yaşam sürerek sağlıklı kalmak isteyenlerin de tercih ettiği bir ulaşım ve spor aracıdır.





Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını ve günlük yaşamın bir öğesi haline getirilmesini isteyerek 2017 yılında kurulan ve bir çok etkinliğe imza atan Develi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneğimizin katıldığı ve katkısı olan etkinliklerden bazıları;








2021 YILINDA 
Develi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Azman’ın gayretleriyle, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ORAN Kalkınma Ajansı, Velo Erciyes ve Erciyes A.Ş. işbirliğinde 18 ülkeden 250 bisiklet yarışçısının katıldığı 2021 yılı Uluslararası Erciyes Yol Bisikleti Yarış heyecanının ilçemize taşınmasında  büyük katkıları olmuştur.
Uluslararası Erciyes Yol Bisikleti Yarışlarına; Türkiye, Amerika, Rusya, Hollanda, Belçika, Ukrayna, Belarus, Panama, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Malezya, Fas, Kuveyt, İran, Irak, Güney Afrika gibi toplam 18 ülkeden 250 sporcu katıldı.
Temmuz ayı boyunca sürecek ve 8 aşamada gerçekleşecek olan 2021 Kayseri UCI Yol Yarışları, 8 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 15: 00'te başladı. 17 Temmuz 2021 Cumartesi günü Develi etabı yapılan Yarışların sonuncusu ise 25 Temmuz 2021 Pazar günü sona erecek.








2020 YILINDA 
Kayseri’de 3 Eylül ve 11 Ekim tarihleri arasında 32 uluslararası bisiklet müsabakası düzenlendi. Erciyes’in ev sahipliğinde gerçekleşen yüksek irtifa kampları ve bisiklet yarışlarına, Türkiye başta olmak üzere ABD, İtalya, İspanya, Rusya, Belçika, Ukrayna, Çin, Azerbaycan, Kuveyt, Kolombiya’dan bisiklet takımları katıldı.Organizasyon, Kayseri şehir merkezi Melikgazi, Talas, Kocasinan, Develi, Yahyalı, Hacılar, Yeşilhisar, Felahiye, Özvatan, Tomarza güzergahlarında yapıldı.







2019 YILINDA 
Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş, işbirliği ile düzenlenen müsabakalar 6 eylül de  Develi´den başlayan 430 km lik tur, Develi’de son buldu.  Organizasyona İsviçre, Ukrayna, Slovakya, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, Kazakistan, Azerbaycan, Kuveyt, Katar, Bahreyn Fas, Cezayir, Afrika´dan Eritre ve Türkiye olmak üzere yaklaşık 16 ülkeden 150 profesyonel sporcu katıldı.







22 Eyl 2019 de  Develi ‘de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu  düzenlendi.







2018 YILINDA 
27 Temmuz 2018 Cuma  günü Festa 2200 Festivali’nin bisikletçileri Sultan Sazlığı’nda pedal çevirdi. 4 gün süren festivalin ikinci gününde  Develi Cumhuriyet meydanında toplanan bisikletçiler, Sultansazlığı Kuş Cenneti güzergahı ile turlarına devam ettiler.






23 Eylül 2018 Pazar günü Develi'de Arabadan İn Bisiklete Bin Etkinliği Yapıldı
23 Eylül Otomobilsiz Kent gününde Develi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü  tarafından Arabadan İn Bisiklete bin' etkinliği yapıldı.





2017 yılında 
DEVELİ’DE BİSİKLET TURU İLE TARİHİ MEKAN GEZİSİ
19 Mayıs 2017  günü Gençlik Haftası nedeniyle Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü ve Develi Bisiklet Kulübü tarafından Develi’nin tarihi mekanlarına bisiklet turu düzenlendi.








Bir hayale gitmek için taşın altına elini koyan Aslı Azman hanımefendi; festa2200 Bisiklet Festivalinin 2018 ve 2019 yılında düzenleme komitesinde yer aldı. 2021 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesinin WRI SÜRDÜRÜLEBİLİR TÜRKİYE ‘nin “ Herkese Bisiklet “ projesinde Proje temsilcisi dernek olarak yer aldı. İlkokul çağındaki çocuklara bisiklet eğitimi veriyor. Develi de Kayak sporunun geliştirilmesi için öncülük etti ve Dernek Kurdu. Kitap okuma etkinlikleri, fotoğraf sanatını geliştirme sayesinde İlçemizin Kültür elçiliği ve tanıtımına katkı sağladı.







Ayrıca; Develi'de Bisiklet Yolu ve Akıllı Bisiklet Sistemi Kampanyası gibi
 Yukarda etkinliklerinden bazılarını saymış olduğumuz, Develi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneğimizin  ve Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Azman Hanımefendinin çalışmalarında başarılar dilerim.
Saygılarımla.





Nezir Ötegen

YORUMLAR

  • 0 Yorum