BBP Liderinden başıboş köpekler için öneri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Mustafa Destici, başıboş köpeklerin itlaf edilmesini önerdi

BBP Liderinden başıboş köpekler için öneri
11 Aralık 2023 - 20:48
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, son zamanlarda başıboş köpeklerin insanlara saldırısı ile ilgili yaşanan olayların önüne biran önce geçilmesini isteyerek, Atatürk’ün 1932 yılındaki genelgesini hatırlattı. Destici, genelgede başıboş sahipsiz köpeklerin itlaf edilmesi talimatını hatırlatarak aynı durumun bugünde yapılması çağrısında bulundu.
Hayvan severler ve derneklerine de çağrıda bulunan Destici, her bir insan hayatının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi; “Büyük Birlik belediyelerinde başıboş sokak hayvanlarına müsaade  edilmeyecek. Yeryüzünde yüce Allah tarafından yaratılmış varlıkların en şereflisi insandır ve bu yüzdendir ki, devletimizin önceliği insanı korumak olmalıdır. Bazı belediyelerimiz ve yöneticilerimiz sözde hayvan hakkı savunucularının ve mama lobilerinin yaygaralarına teslim olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başıboş sokak köpekleri hakkında yayımlanan 13 Haziran 1932 tarihli tamim(genelge) dikkate alınmalı ve bu durumla ilgili çalışmalar ivedi bir şekilde yapılmalıdır.”
Destici, 1932 yılındaki genelgede sahipsiz köpeklerin itlaf edilmesi, sahibi olan köpeklerle ilgili şehirlerde sokaklarda gezdirilirken ağız kısımlarının kapatılması, ağız kısmı kapatılmamış olursa bile sahibi olsa da itlaf edilmesi, köylerde gündüzleri köpekler bağlı bulundurulacak. Bekçi nezaretinde serbest bırakılması gibi talimatların olduğunu açıkladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum