Bakan Akar, Memleketi Kayseri'de seçim sonrası konuştu

Bakan Akar, Memleketi Kayseri'de seçim sonrası konuştu
15 Mayıs 2023 - 15:04

KAYSERİ (MHA)- Seçim bölgesi Kayseri'de seçim sonuçlarını değerlendiren Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi AKAR sayımların devam ettiğini ancak ülkemizde ciddi bir beka ve terör sorunu var. Ülkemizin güvenliğinden bahsediyoruz buna karşıda bazı tavırlar olduğunu görüyorsunuz. Gazetelerde televizyonlarda Konuşan siyasiler siviller akademisyenler dahil malesef ülkemizin ve memleketimizin hak ve menfaatine karşı bazı tavırları destekliyorlar. Konuşabiliyorlar ve telaffuz edebiliyorlar. Bizlerde bunu hayretle karşılıyoruz. Bunların düzeltilmesi için ve bunların doğru yola girmesi için elimizden geldiğince biz yürüttük yürüteceğiz dedi.

Hulusi Akar konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Bu bir seçim süreci seçim süreci şu an devam ediyor. Şu an sayımlar devam ediyor. Sonucun ne olacağı henüz kesinleşmedi. Biz bu sonucunda bu dönemde dahi Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilme ihtimali olduğunu bilelim. Buna göre davranalım. Sayımın sonuçlanmasını bekliyoruz. Sayım son derece şeffaf bir şekilde yapılıyor. Bir takım laflar söyleniyor ama bunların hiç bir aslı astarı yok. Hiç bir gerçeğe dayanmayan bir takım duygusal nidalar söz konusu. Bunların her hangi bir geçerliliği yok.  Yüksek seçim kurulu görevinin başında, bütün gözetmenle ve sandık görevlileri çalışıyorlar. Bu sonucunda hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını takip ediyorum.  Biz bildiğiniz gibi hatırlatmak isterim; Başlangıçtan itibaren seçimin dost ve kardeşçe yapılması noktasında girişimlerde bulunduk bulunmaya devam ediyoruz. Biz burada şunu görüyoruz, şu anda bizim ülkemizin bir beka sorunu var. Ciddi bir terör sorunu var. Bize karşı bir tavırları var. Hem yurt içinde hem yurt dışında. Bunların yurt dışındaki basın kuruluşları dahil. Bunların hepsi bir cephe olmuşlar ülkemize karşı milletimize karşı tavır içerisindeler. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir tavır içerisindeler. Bunu da asil milletimiz gördü ve görüyor. Niye eksik oldu niye fazla oldu meselesi değil bizim biraz daha çalışmamamız ve biraz daha anlatmamız lazım. Halka küsmek gibi bir durumumuz yok. Vatandaşımız doğrusunu biliyor. Biz vatandaşımızın ferasetini biz vatandaşımızın şuuruna son derece güveniyoruz. Anlatıldıkça her şey ortaya konuşuldukça her şey görüldükçe biz inanıyoruz ki biz doğru yol bulunacak. “

 

Bakan Akar :” Buradaki mesele arkadaşlarım gerçekten bir zihniyet meselesi, biz bunu vatandaşlarımıza tekrar tekrar izah etmeye çalıştık. Biraz daha anlatacağız. Burada gerçekten milli ve yerli duruştan bahsediyoruz, ülkemizin bekasından bahsediyoruz. Ülkemizin güvenliğinden bahsediyoruz buna karşıda bazı tavırlar olduğunu görüyorsunuz. Gazetelerde televizyonlarda konuşan siyasiler siviller akademisyenler dahil maalesef ülkemizin ve memleketimizin hak ve menfaatine karşı bazı tavırları destekliyorlar. Konuşabiliyorlar ve telaffuz edebiliyorlar. Bizlerde bunu hayretle karşılıyoruz. Bunların düzeltilmesi için ve bunların doğru yola girmesi için elimizden geldiğince biz yürüttük yürüteceğiz. Burada teröristlerin ne demek istediklerini lütfen yansıtın. Çok açık ve net bir şekilde pervasızca burada maalesef terörü ve teröristleri desteklenmekte. Bunlarla ilgili iktisatlı insanlar içimizden bunları desteklemede bunlarla beraber birlikte yürümekte. Aynı kayıktalar aynı gemideler. Vatandaşımızın bunu görmesi için elimizden gelen çalışmaları yaptık. Yeterli yetersiz biraz daha çalışacağız. Bunu çok açık ve net bir şekilde ortaya koyacağız. Bizim başka derdimiz yok. Ülkemizin bekası ülkemizin refahı bunun için çalışıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Yapılanlar ortada, Savunma Sanayi’miz başta olmak, aldığımız tedbirler ortada. Biz büyük bir azimle büyük bir gayretle ülkemiz için milletimiz için çalışıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’den sadece bizim değil, bütün dünyada beklenti var. Mazlum ve masum milletlerden dost ve kardeş milletlerden bizlere karşı bir beklenti var. Bunları yerine getirmemiş bizim vebalimiz bizim borcumuz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürdük. İnşallah önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalar, belki bugün yarın seçim sonuçları açıklanacak. Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar Cumhurbaşkanı seçilecek değilse geri kalan dönemde bizi yapacağımız çalışmalarla vatandaşımıza daha çok konuşmak görüşmek, onlara bu meseleyi izah etmek, gerçekleri göstermek suretiyle vatandaşımızın desteğini alarak, açık ve net bir şekilde tamamen demokratik teamüller neticesinde güvenli bir şekilde refah bir şekilde Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi için ne varsa yapılacak onları yaptık yapmaya devam edeceğiz.”

 

Sinan Oğan ile bir ittifak kurulur mu?

Sinan Oğan ile bir ittifak kurulur mu? sorusu üzerinde Bakan Akar: “Siyasetin aktörleri, faktörleri. Bu denklemde bunlar konuşulur görüşülür. Mağdur ve mantıklı durumda herkes yerini alır. Hem Cumhurbaşkanımız hem parti genel merkezimiz gerekli temaslar konuşurlar görüşürler. “ dedi.

Deprem Bölgesi’ndeki Yapılan Çalışmalara değinen Bakan Akar:” Deprem bölgesinde sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımızın valilerimizin kaymakamlarımızın belediye başkanlarımızın ve vatandaşımızın oradaki yaptığı azimli kararlı fedakar çalışmaları görmemek gerçekten vicdansızlık,  insafsızlık ayıp olur. Vatandaşımız bunu görüyor. Onlar ne kadar fitne fesat ile oradaki olayları değiştirerek, çarpıtarak anlatmaya kalksalar dahi yaptığımız çalışmalarda, bir arkadaşımız çıktı televizyonlara bana hiçbir şey gelmedi dedi! Ertesi gün o arkadaşımızla konuştuk. Bunu söylemek zorundaydım diyor! Buna benzer olaylar yaşandı yaşanıyor. Bizim orada dini etnik ve mezhepsel ayrım asla söz konusu olmadı. Biz orada bir bütün halinde ülkemize sarıldık. Kucakladık. Devletin bütün kurumları artı 85 milyon vatandaşımız Edirne’den, Kars’tan, Karamdan devletin yanına koştu. Devlet ve millet tek yumruk oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için çalıştı çalışıyoruz ve Allah’ın izinliyle ve sararacağız.” dedi.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum