Arabalardan akıllı evlere kadar yapay zeka her şeyi değiştiriyor

Bu yıl ChatGPT veya Chat Generative Pre-trained Transformer, yapay zeka kullanımında yeni bir dalga başlattı. Üretken yapay zeka giderek yaygınlaştıkça, teknoloji dünyada ses getiriyor.

Arabalardan akıllı evlere kadar yapay zeka her şeyi değiştiriyor
26 Aralık 2023 - 20:28
Özellikle, büyük dil modeli atılımı ve üretken yapay zeka, işletmelerin ürün ve süreç yeniliğine ulaşmaları, işletmeleri ve endüstrileri yeni bir akıllı yenilik aşamasına yönlendirmeleri ve aynı zamanda insanların işlerini ve yaşamlarını değiştirmeleri için gelişmiş üretim araçları sağlar.

İş dünyası dergisi Forbes, küresel yapay zeka pazarının büyüklüğünün 2023'ten 2030'a kadar yıllık yüzde 37,3'lük bileşik büyüme oranıyla genişleyeceğini ve 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 15,7 trilyon dolar katkıda bulunmasının beklendiğini söyledi.

Pazar danışmanlığı IDC'nin bir başka raporunda, Çin'in yapay zeka pazarının büyüklüğünün 2023'te 14,75 milyar dolara ulaşacağı, bu rakamın 2026'da 26,44 milyar dolara ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Akıllı evler

AI tarafından tanınan düzen, akıllı evler gibi insanlarla etkileşime giren akıllı cihazlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Akıllı bir evde insanlar, klimanın sıcaklığı ayarlaması, perdelerin açılıp kapanması, ışığın açılıp kapanması, robotik elektrikli süpürgenin çalışması gibi görsel-işitsel sistemlerin yanı sıra ev aletlerini kontrol etmek için sözlü talimatlar verebilir. eğlence sistemi.
Akıllı müşteri hizmetleri

Yapay zeka, insanların bazı içerik platformlarındaki gezinme geçmişine dayalı olarak öneriler oluşturmak veya çevrimiçi alışveriş platformlarında satış öncesi danışmanlık ve satış sonrası hizmetler sağlamak için kullanılıyor.
Eğitim

Metin tanıma ve genel doğal dil işleme teknolojilerine dayanan yapay zeka, görüntüleri, metinleri ve çeşitli işlevsel alanları hızlı ve doğru bir şekilde tanımlayabilir ve derin öğrenme, tekrarlanan eğitim ve düzeltme yoluyla düşünme ve muhakeme mantığını ayarlamanın yanı sıra yapay zekaya öğretebilir. Evrak işlerini derecelendirmek ve öğretim verimliliğini ve kalitesini artırmak için hataya açık içerikleri özetlemek için bazı "standartlar".

Çin'de bazı sürücü okulları, gerçek sürüş sahnesini simüle etmek için yapay zeka eğitim sistemini kullanıyor ve stajyerin sürüş becerilerini öğrenmesine yardımcı olmak için katı ve kesin talimatlar veriyor.
Otonom araçlar

Yapay zeka, araç içi deneyimi iyileştirmek ve acil frenleme, kör nokta izleme ve sürücü destekli direksiyon gibi ek sistemler sağlamak amacıyla sürücüsüz otomobil üretmek için kullanılıyor.

Günümüzde Tesla, Baidu ve Huawei gibi bazı şirketler, herhangi bir ortamda sürüş ve kazaları önlemek için nesne algılama söz konusu olduğunda bilgisayarları insanlar gibi düşünmeleri ve gelişmeleri konusunda eğitmek için makine öğrenimini kullanıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum