AK Partili Cıngı: Meslek Liselerinde harika şeyler uçuyor

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Şehrimize yaklaşık 80 yıldır sanatkar, usta, iş adamı kazandıran KARTAL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ'nde İHA yapan öğrencilerimiz ve hocalarımız Kayseri'ye gurur veriyor. Teknofest'te bölge birincisi olan takımımız müthiş işler başarıyorlar ve yeni rekorlara yelken açıyorlar” dedi.

AK Partili Cıngı: Meslek Liselerinde harika şeyler uçuyor
07 Nisan 2024 - 08:22
Gençleri tebrik eden Milletvekili Murat Cahid Cıngı, şu değerlendirmelerde bulundu;

“Hep söylüyoruz meslek liseleri şehrimizin ve ülkemizin önünü açacak, geleceğimizi belirleyecek eğitim müesseseleri diye. Çünkü gelecek yıllar hem kariyer açısından hem de gelir açısından sanatkarların, teknisyenlerin, teknikerlerin dönemi olacak.  Üniversitede herkesin çokça mezun olduğu sıradan bir bölümü bitirmiş mezunlar KPSS kapısında yıllarını heba ederken mesleki eğitim almış ve koluna altın bileziğini takmış işi bilen teknik insanlar hem çok rahat hem de yüksek maaşlarla özel sektörde çok iyi işlere sahip olabiliyorlar.

Meslek okullarımızda aynı zamanda ArGe faaliyetleriyle yerli sanayimize müthiş katkılar sağlanıyor. Kartal EML'de Uçak Bakım bölümündeki cengaverler sahip oldukları çok üst seviye laboratuvar imkanlarının ve fedakar hocalarının, idarecilerinin de katkısıyla İHA üreterek göğsümüzü kabartıyorlar. Burada havacılık ve uçak sanayii ile harika bir eğitim alan mezunlar liseyi bitirir bitirmez önemli kuruluşlarda işe başlayabiliyor. Bunun yanı sıra Kartal'daki makina, motor, mobilya bölümü öğrencilerimiz de çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Tamamı burada üretilen CNC makinalar şehrimiz sanayisinin geleceğine dair ümitlerimizi zirveye çıkarıyor.

Ülkemizde son yıllarda gururla yaşadığımız havacılık ve uzay sanayiindeki başarımıza Kayserimizi eklemleyen bu gençlerimizi, hocalarımızı, idarecilerimizi tebrik ediyorum. Onlardan çok daha yüksek başarılar bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde LGS imtihanından  yüksek puan alarak meslek okullarına girecek gençlerimiz kazanılan bu başarıları çok daha üst seviyeye getirecekler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum