Yemek Fiyatlarının Boykotu Çığ Gibi Büyüyor

Sosyal Medyada Fahiş Yemeğe Boykot Hareketi

Yemek Fiyatlarının Boykotu Çığ Gibi Büyüyor
23 Nisan 2024 - 10:59
Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan pahalılık durumu, restoranlara da yansıdı. İşletmelerde, menülerdeki fiyatlar günden güne arttı. Ancak tüketici, bazı fiyat artışlarını istismar olarak yorumladı. Tepkisini göstermek isteyen sosyal medya kullanıcıları, #fahişyemeğeboykot hashtagiyle kampanya başlattı. Kampanya çığ gibi büyüdü.

Hafta sonu restoranlarda yemek yememek üzere kampanya başlatan sosyal medya kullanıcıları, çağrısını #fahişyemeğeboykot hashtagiyle yaptı. 

MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel dijital medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medya kullanıcıları, X platformundan başlayan kampanyaya Instagram, Facebook, EkşiSözlük, Youtube, Dailymotion gibi birçok platformdan katılım sağladı ve 200 bini aşkın paylaşım yaptı. 



En fazla X’te paylaşıldı

Kampanyaya dönük paylaşımlar en fazla X platformundan yapıldı. Trend Topic listesine de giren #fahişyemeğeBOYKOT hashtagi 116.500 paylaşımda yer buldu.


X’te en fazla etkileşim alan ilk 3 post, sırayla; @iriscibre, @Ardallah__, @Armagan_caglaya adlı kullanıcılar tarafından paylaşıldı. 

Paylaşımlarda; kampanyaya destek olan kullanıcıların yanı sıra, bu pahalılığın nedenine değinenler, mekanlardaki fiyatlardan örnekler verenler ve kampanyanın sonucunu merak eden sosyal medya kullanıcıları oldu.

En fazla etkileşime ulaşan post, 210.600 takipçili @iriscibre adlı profilden paylaşıldı. Posta aşağıdaki içeriğin yanı sıra, kampanya kapsamında paylaşılması istenen görsel eklendi. Post, 41.400 etkileşime ulaştı ve 3 milyon 4 yüz kez görüntülendi.

“Çoğunluk kararı ile 20-21 Nisan Cumartesi Pazar Cafe ve Restaurantlara gitmiyoruz Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz #fahişyemeğeBOYKOT ps. Lütfen bu görseli bolca kullanalım”




Görsel paylaşımı önemsendi

Kampanyaya dahil edilen ve postlara eklenmesi istenen boykot görseli, sosyal medya kullanıcıları tarafından önemsendi.

DigiLUP Fotoğraf Tarama teknolojisiyle ulaşılan sonuçlara göre, boykot paylaşımlarının 43 bin 2 yüz adedine, çağrıda belirtildiği gibi, boykot görseli de eklendi.

Boykot görselinde; “Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot. Siz de katılın. BOYKOT. 20-21 Nisan’da Cafe ve Restaurant’lara gitmiyoruz. #fahişyemeğeBOYKOT” yazdı.


Boykot devam ediyor

Hafta sonunu kapsayan boykot ile ilgili sosyal medya paylaşımları devam ediyor. Öne çıkan paylaşımlarda; restoranlarda yemek yiyen insanların, yedikleri yemek ve fiyatlarına dair yorumları yer alıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum