Son Dakika:CHP de Sular Durulmuyor!

Son Dakika:CHP de Sular Durulmuyor!
08 Temmuz 2023 - 12:06

CHP de görevden alınan İl yönetimi ve partililer basın açıklaması yaptı 

CHP DE SULAR DURULMUYOR 
''DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ KAPATMAK İÇİN GÖREVDEN ALINDIK''
Ne olmuştu?  CHP MYK'sının 5 Temmuz toplantısında, Kayseri İl Yönetiminin gizli oyla ve oy birliği ile görevden alındığı da ortaya çıktı. Diğer yandan Zeki Özkan'dan boşalan İl Başkanlığı görevine ise eski Başkan Feyzullah Keskin'in parti genel merkezi tarafından atandığı da ifade edilmişti. Zeki Özkan ise 1 ay önce göreve atanmıştı. 
Bugün partililer ve 27. Dönem Milletvekili Çetin Arık ile birlikte basın açıklaması yapan görevden alınan il başkanı Zeki Özkan, değişim kaçınılmaz değişimin önünü kapatmak için görevden alındık dedi. 
Özkan açıklamalarını şöyle sürdürdü; 
Göreve geldiğimizden beri çalıştık. 3,5 yıldır il sekreteri olarak çalıştım. Kayseri genelide çalmadığımız kapı bırakmadık.Tek amacımız vardı Cumhuriyet Halk Partisini yüceltmek oy oranını arttırmak ve iktidara taşımaktı.İl başkanı seçildiğimde genel merkese il başkanları toplantısına davet edildim. Partimiz ile ilgili sorunları masaya yatırdık.
Bizler delege seçimlerini düşünürken görevden alındık. Hiç bir gerekçe sunulmadan. Bir önceki il başkanımızın tüzüğümüzün 24. maddesine göre uygun olarak seçildiği aynı yönteminde şahsıma uygulandığı oy birliği ile il yönetimimiz tarafından il başkanı seçildim. Ama ne yazıkki bu geçerli kılınmadı. Bizi ve değerli yönetim kurulu üye arkadaşlarımı görevden aldılar. 
Görevden alınan İl başkanından acı itiraf
BUNUNDA AMACI DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ KAPATMAK
Bununda amacı değişimin önünü kapatmak ve parti için seçimlere müdahale etmekti. Şu an değişimden yana olan herkesi bize eşlik etmeye davet ediyorum. ADALET ŞARKILARI SÖYLEYECEĞİMİZE KEŞKE ADALETİ KENDİ İÇERİMİZDE UYGULAYABİLSE İDİK.
Her gittiğimiz yerde bu sloganları dile getiriyoruz ama herhalde anlamının pekte farkında değiliz. Malesef kendi içimizde bunu uyguluyamıyoruz. 
CHP 25-26-27 Dönem Milletvekili Cetin ARIK 
Cumhuriyet Halk Partisinde üst üste üç dönem milletvekilliği yapmış Çetin Arık ta konuşmasında değişimden bahsederek ''değişim kaçınılmaz' dedi. Arık konuşmasını şöyle sürdürdü; 03.30
Bugun bu açıklamayı şu nedenle yapıyorum. Sayın genel başkanla yol yürümüş adalet savunucusu olarak. Haksızlık karşısında şeytan olmamak için bu açıklamayı yapıyorum. Bugün seçim atmosferine girilmişken Sayın İl başkanımız ve il yönetimimiz görevden alındı. Şimdi buaradan soruyorum*? Hangi gerekçe ile il başkanı ve yönetimini görevden aldınız? BURADA YAPILMAK İSTENEN DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ tıkamak için delege seçimlerine müdahale etmekmidir? Tüzüğümüzün çok açık ve net olmasına rağmen yapılmak istenen ''ben seni atadım sende kapalı kapılar ardında delegeleri ayarla sende beni seç mi deniliyor?  


YORUMLAR

  • 0 Yorum