Şıhlı, Dağlarında Bal Veren Çiçekler Ve Şıhlı Da Arıcılık Marka Olabilir

Şıhlı, Dağlarında Bal Veren Çiçekler Ve Şıhlı Da Arıcılık Marka Olabilir
27 Kasım 2023 - 11:13
ŞIHLI, DAĞLARINDA BAL VEREN ÇİÇEKLER VE 
ŞIHLI DA ARICILIK MARKA OLABİLİR 

60 KURSİYER ARI BEKLİYOR 

Bilindigi üzere ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de her Köyümüzün kendine has bazı doğal ballı bitkileri vardır. 

Dogal bitkiler ek olarak, arılar için de değerli bir nektar ve polen kaynağı olan baklagiller yanısıra 
 Dikim yolu ile  nektar kaynağı olarak  ıhlamur, kestane, akasya vb. ağaçlardan ormanlık alan içerisinde bölgeler de oluşturulmaktadır.

 Torosların eteklerinde rayihası ile ünlü ballı bitki yoğunluğu ile meşhur Şıhlı dağlarında yapılan arıcılıktan elde edilen ballar lezzeti ile bir çok yarışmada önemli dereceler alıyor.
    Ancak, Tescil ve tespit yapılmadığı için Şıhlı bölgesi balı ismi ile yarışmalara girmiyor. Bu konuda da bir çalışma beklenirken 
Şıhlı da yaşayan hemşehrilerimizin gelirlerini. Artırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek, Arıcılık mesleğini geliştirmek amacıyla Kadın çiftçilerimizin de içinde olduğu 60 Kursiyere 2023 yılı Mart,Nisan aylarında verilen  seksen saat egitim sonucu Arıcılık sertifikası verildi.

Yaklaşık 20 arıcıda iki bin kovan arının bulunduğu Şıhlı da Sertifikalı 60 kursiyerlerimize  Devlet desteği, Büyükşehir Belediyesi veya Orta Anadolu Kalkınma Ajansı na Yapılacak bir Kırsal Kalkınma Projesi ile kurs bitiren kursiyerlere beşer  kovan arı  temin edilmesi bekleniyor.

Derleyen Nezir Ötegen  

YORUMLAR

  • 0 Yorum