Sanayi Bölgelerinde Yeni Gelişme Develi Hazırmı? Bu Gelişme İlçemizi Nasıl Etkiler?

Sanayi Bölgelerinde Yeni Gelişme Develi Hazırmı? Bu Gelişme İlçemizi Nasıl Etkiler?
31 Ağustos 2023 - 09:42

SANAYİ BÖLGELERİNDE YENİ GELİŞME 
DEVELİ HAZIRMI? BU GELİŞME İLÇEMİZİ NASIL ETKİLER?

DEPREMDEN ETKİLENEN SANAYİİ BÖLGELERİ KONYA VE KAYSERİ'YE KAYDIRILACAK (25 Ağustos 2023)
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 6 Şubat depreminden etkilenen sanayii bölgelerinin Anadolu'ya kaydırılacağını belirterek, "Deprem riskinin daha az olduğu bölgeler Konya ve Kayseri'dir. Buralar öngörülüyor. Süreç başlatılmıştır" dedi

"Fay hattının geçtiği yerde yol 3 metre-4 metre ötelenmiş durumda. Sizin binanızın artık koordinatları kaydı. Bu bütün deprem bölgesinde kaydı. Deprem bölgesindeki sanayi ile ilgili bir çalışma var. Bittiğinde bu dert ortadan kalkmış olacak. 
Vatandaşın sadece geçiş sürecinde belki bazı inisiyatiflerini engelleyecek ama sonrasında serbest hale gelmiş olacak. Bu sanayinin Anadolu'ya doğru kaydırılması noktasında deprem riskinin daha az olduğu bölgeler Konya ve Kayseri'dir. Buralar öngörülüyor. Ama bu hemen olabilecek bir iş değil. Ama süreç başlatılmıştır."

KAYSERİNİN 6.OSB’Sİ DEVELİ İLÇEMİZE YAPILMALI
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İlçemizi ziyareti esnasında Kayseri’nin 6. Organize Sanayi Bölgesinin Develi’ye açılması gerektiğini belirtti.7.1.2022

Prof. Dr. Recep Bozdoğan; KAYSERİ’DE DEVELİ-PINARBAŞI VE BÜNYAN’A OSB  GEREKİR (22.08.2023)
Organize Sanayi Bölgeleri günümüz şehirlerinin ekonomik açıdan gelişmelerini temin edebilmek için tercih edilen yollardan birisi. 
Kayseri’de OSB ler ya merkezde ya merkeze yakın yerlerde oysa Kayseri gibi büyük ve önemli bir sanayi şehrinin ilçelerinde de OSB ler olmalı.
     Develide OSB Develi-Yahyalı arasında bir yerde kurulabilir. Veya Develiyle Dörtyol arasında bir yerde kurulabilir. Uygun bir yer bulunursa Bu Kayserinin gelişimini de hızlandırır. Artı Kayserinin taşralarının göç vermesini de durdurur. Bu bakımdan da önemli .
Bu mevzu sadece Develi Mevzusu değil Pınarbaşı’nda da OSB olmalı bir de Bünyan ile Sarıoğlan arasında uygun bir yerde bir  OSB daha olmalı.
Develiye Tarıma dayalı Endüstri Organize Besi Bölgesi’de kurulabilir.

KAYSERİ OSB LERİ
1.KAYSERİ-OSB
2. İNCESU OSB
3. MİMARSİNAN OSB
4. KAYSERİ SANAYİ ODASI GÖMEÇ OSB
5. Sera OSB  Büyükşehir 
…..6. DEVELİ OSB OLABİLİR Mİ?
Derleyen Nezir Ötegen 


YORUMLAR

  • 0 Yorum