Prof. Dr. Görür uyardı; 7 kent deprem riski altında

Prof. Dr. Naci Görür, 'barut fıçısı üzerindeler' diyerek uyardı! Tehlike altındaki şehirleri saydı

Prof. Dr. Görür uyardı; 7 kent deprem riski altında
06 Şubat 2024 - 08:09
Jeoloji Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin  Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatları üzerinde yer alan birçok kentin yöneticisinin şehrinden fay geçtiğinin farkında olmadığını vurgulayarak, "Barut fıçısının üzerinde oturuyorsunuz ve haberiniz yok" dedi. Görür, şehirleri tek tek saydı.

Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde SZC TV'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Deprem gerçeğini bir kere daha hatırlatan Görür, depreme dayanıklı kentler için politikacılara çağrıda bulundu.

Depremlerin zamanlamasının değişebileceğine dikkat çeken Görür, "Kimisi 50 senede kimisi 100 senede oluşuyor. Zamanı gelen deprem beklemiyor. Türkiye'yi yönetenler depremle ilgili önlem alırken 'ne zaman olacak?' diye sormasın. Sonuçta insanlar ölüyor. 50 sene sonra da olsa 100 sene sonra da olsa insan ölüyor. Depremin 100 sene sonra olacağını bilsem bile bu bana mutluluk vermemelidir" dedi.

TEHLİKE ALTINDAKİ KENTLER...

Görür, Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Tekirdağ, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tokat, Erzincan ve Bingöl gibi kentlerin risk altında olduğunu belirtti. Doğu Anadolu fay hattında ise Bingöl, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Denizli, İzmir, Muğla, Manisa ve Aydın gibi kentlerin tehlike bölgesinde olduğunu vurguladı.

"HALK BÖYLE DÜŞÜNMÜYOR"

Depremlerin gözle görülmediği için halk tarafından tam olarak kavranamadığını da dile getiren Görür, "Bilim insanı olarak bunlar bizi korkutuyor ama halk böyle düşünmüyor. Deprem görmeyen insanın gözünde depremi canlandırmak çok zor." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür, 'barut fıçısı üzerindeler' diyerek uyardı! Tehlike altındaki şehirleri saydı - 2. Resim

Prof. Dr. Görür'ün açıklaması şu şekilde:

Kuzey Anadolu fayındaki kentlere baktığımızda ise; Tekirdağ, İstanbul sayarız. Daha doğuya geldiğimizde Sakarya, Kocaeli, Tokat, Erzincan, Bingöl bir fay üstünde.

Doğu Anadolu fayına baktığımızda ise Bingöl'den başlarsın, Elazığ, Malatya, Adıyaman fayın üzerinde. Denizli, İzmir, Muğla, Manisa, Aydın fay üzerinde yer alıyorlar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum