Piller hakkında bilmeleri gerekenleri okulda öğrendiler

Geçtiğimiz günlerde VARTA Pilleri Türkiye, doğru pil kullanımına dikkat çekmek ve bu alışkanlıkların küçük yaşta kazanılmasına yardımcı olmak amacı ile Amerikan Kültür Koleji ile iş birliği yaptı.

Piller hakkında bilmeleri gerekenleri okulda öğrendiler
02 Nisan 2024 - 22:05
VARTA, Amerikan Kültür Koleji öğrencilerine pillerin ne işe yaradığını ve nasıl geri dönüştürüldüğünü anlatan bir eğitim verdi. Minikler merak ettikleri soruların yanıtını VARTA Pilleri Türkiye Pazarlama Müdürü Bengü Toker’den aldı.

VARTA Pilleri Türkiye özellikle atık pillerin toplanması ve geri dönüştürülmesi konusunda birçok kampanya ve iş birliğine imza atıyor. Atık pillerin geri dönüştürülmesine yönelik bilincin çocuk yaşta aşılanması gerektiğine inanan VARTA, Amerikan Kültür Koleji’nde minik öğrencilere piller hakkında bilmeleri gereken her şeyi anlatan bir sunum yaptı.

Sunumu yapan VARTA Pilleri Türkiye Pazarlama Müdürü Bengü Toker, pil nedir, nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, işe yaradıkları alanlar, bir pil nasıl muhafaza edilmeli, piller bittiğinde nasıl ve nerelerde toplanmalı, atık piller nasıl geri dönüştürülür gibi birçok konuyu içeren sunumla öğrencilere pilleri anlattı. Sunum sonrası küçük öğrenciler de tüm merak ettiklerini sorarak cevapları ilgiyle dinlediler.

ATIK PİLLERİN NEREDEYSE TAMAMI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİYOR

Piller, çok değişik türde cihazlarda kullanılmaktadır ve günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçasıdır diyen Bengü Toker’in hazırladığı sunumu dikkatle dinleyen öğrenciler atık pillerin neredeyse tamamen geri dönüştürülebildiğini öğrendiklerinde oldukça şaşırdılar. Bir pil bittiğinde çevreye zarar vermemesi için nerelerde biriktirilmesi gerektiğinden, bitmiş pillerin asla çöpe, doğaya, denize ve ateşe atılmaması gerektiğine kadar her şeyi dikkatle dinlediler. VARTA’nın okula verdiği atık pil kutularında biriktirecekleri bitmiş pillerin sonrasında gözlük, saat, bisiklet gibi eşyalara dönüşebileceğini öğrenmek minikleri hem şaşırttı hem heyecanlandırdı.

Avrupa’da atık pillerin neredeyse %50 oranında toplandığını bu oranın ülkemizde %10’ları zor bulduğunu ifade eden Toker, ülkemizde de daha çok bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarla bu oranın artırılabileceğine dikkat çekiyor.  Ve VARTA Pilleri Türkiye olarak daha birçok bilinçlendirme kampanyası yapmayı planladıklarını sözlerine ekliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum