Özhaseki: "Kayseri'de Aday Arkadaşlarımızla Kol Kola Girip Kayseri'yi Karış Karış Gezeceğiz"

Özhaseki: "Kayseri'de Aday Arkadaşlarımızla Kol Kola Girip Kayseri'yi Karış Karış Gezeceğiz"
14 Nisan 2023 - 20:41
Özhaseki: “Kayseri’de Aday Arkadaşlarımızla Kol Kola Girip Kayseri’yi Karış Karış Gezeceğiz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Radyoları ortak canlı yayınında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ın sorularını yanıtladı.

Özhaseki: “Kayseri’de aday arkadaşlarımızla kol kola girip Kayseri’yi karış karış gezeceğiz. Vatandaşlarımıza yaptıklarımızı, yapacaklarımız ve Türkiye Yüzyılı’nı anlatacağız. Eğer ‘ben bir dava adamıyım’ diyorsam, bana yakışan da bu….. Şimdi öyle bir aday listesi çıktı ki ortaya gönlüm rahat, içim ferah. Kayserili hemşerilerimizin karşısına çıktığımda ‘evet bu arkadaşlar, bizi temsil edecekler’ dediğim zaman valla çok rahat söyleyebileceğim bir liste o yüzden ben mutluyum.”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enderun FM, Kay Radyo, Kolej FM, Şafak Radyo, Kent FM, Radio Life, Furkan Radyo, Erciyes FM, Radio Plus’ta ortak yayınlanan “Şehrin Gündemi” radyo programına konuk oldu.

Özhaseki, “Kayseri’de aday arkadaşlarımızla kol kola girip Kayseri’yi karış karış gezeceğiz. Vatandaşlarımıza yaptıklarımızı, yapacaklarımız ve Türkiye Yüzyılı’nı anlatacağız. Eğer ‘ben bir dava adamıyım’ diyorsam, bana yakışan da bu… Şimdi öyle bir aday listesi çıktı ki ortaya gönlüm rahat, içim ferah. Kayserili hemşerilerimizin karşısına çıktığımda ‘evet bu arkadaşlar, bizi temsil edecekler’ dediğim zaman valla çok rahat söyleyebileceğim bir liste o yüzden ben mutluyum.” dedi.

“Yıllarca görevimi layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum”

20 yılı aşkın sürede Kayseri’de belediye başkanlığı, 10 yıla yakın bir süredir de milletvekili olarak Kayseri’ye hizmet ettiğini belirten Özhaseki, “Ben hâlihazırda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Seçimlerin ardından 15 Mayıs’tan itibaren sabah gidip Bismillah deyip Genel Merkez’de yine görevime devam edeceğim. İnsanlar bulunduğu makama ya değer katarlar ya da oradan güç alarak bazen tuhaf-tuhaf işler yaparlar, çok şükür ben oradan güç alarak iş yapanlardan değilim. Kendi bilgimle, birikimimle, inanışlarımla, doğrularımla hizmet etmeye çalışıyorum 20 seneden fazla Kayseri’de, neredeyse de 10 seneye yakındır milletvekili olarak bu görevimi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Bir vebal duygusuyla bunu yapıyorum, çünkü ben bu dünyanın geçici olduğuna yürekten inanıyorum. Kayseri’deki 7-8 vakfın ya kurucuları arasındayım ya başkanlığını yaptım, öğrenci bursları, aşevleri, fakir-fukara hizmetleri, bütün bunlarla haşır neşir oldum. 94’te başlayan siyasi macerada neredeyse 30 yıla yaklaştı, kolay değil. İnsanlar yenilik isterler, insanlar yeni yüzler görmek ister, yeni simalar belki tanımak ister, yeni dokunuşlar ister. Bunu da ben kabul ediyorum ve doğru olduğuna inanıyorum, o yüzden de bunu partimizin en üst kurulunda Sayın Cumhurbaşkanımızla olan toplantıda hep ısrarla söyledim.” dedi.

“Aday arkadaşlarımla kol kola girip çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

AK Parti Genel Merkezi tarafından birçok ilde seçim çalışmaları için görevlendirildiğini belirten Özhaseki, Milletvekili adayları ile birlikte adım adım gezerek yapılan çalışmaları insanlara anlatacağını belirtti. Özhaseki, “Genel Merkezimiz Binali Bey’e, Numan Bey’e ve bana diğer şehirlerimizde görev yazdılar. Kayseri’de aday arkadaşlarımızla kol kola girip Kayseri’yi karış karış gezeceğiz. Vatandaşlarımıza yaptıklarımızı, yapacaklarımız ve Türkiye Yüzyılı’nı anlatacağız. Eğer ‘ben bir dava adamıyım’ diyorsam, bana yakışan da bu. Ardından belirli aralıklarla 10 şehre giderek buradaki adaylarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ‘Ben aday değilim, çalışmalara katılmıyorum’ gibi bir durum asla söz konusu değil. Geriye çekilemem, geri de duramam, ölünceye kadar devam inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımıza Kayseri listesi ile ilgili fikirlerimi belirttim”

Her seçimde olduğu gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile listeler hakkında dürüst ve samimi bir şekilde görüştüğünü ifade eden Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımız Allah razı olsun, her seçim öncesinde beni aramıştır, öncesinden fikrimi almıştır. Belediye Başkanıyken, arardı akşam sakin bir saat, eline listeyi alır; ‘Mehmet Bey listeyi yaptık, sen arkadaşlar hakkında ne diyorsun, söyle bakayım’ derdi. Allah şahidimdir, ‘şu benim yakınım, şu benim eşim-dostum, bununla eskiden beri arkadaşlık ederiz veyahut da şu benim komşum’ diyerek hiç kimseyi ne övdüm ne de sevmediğim insanları karaladım. En doğrusu neyse bunu söylemeye çalıştım. Bu son dönemde Kayseri listeleri üzerinde Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Orada da liste hakkındaki görüşlerimi tek tek ifade ettim.” dedi.

“Şimdi öyle bir aday listesi çıktı ki ortaya gönlüm rahat, içim ferah”

AK Parti Kayseri Aday listesinin herkesin içine sinen bir liste olduğunu vurgulayan Özhaseki, “Bakın şimdi sırayla söylemek icap ederse, bu liste tam dengeli bir liste ve Kayseri’nin her kesimini kucaklayan bir liste. Hulusi Paşa derseniz, Türkiye’nin bir değeri. İhtilal gecesi eğer Hulusi Paşa, ihtilalcilerin o baskılarına, kafasına kurşun dayamalarına razı olsa, can korkusu taşısa, eyvallah dese, Türkiye bugün başka yerdeydi, değil mi? 2. sıra adayımız Ayşe Hanım Kayseri’de doğmuş büyümüş, yıllarca partide görev yaptığımız bir isim. Şaban Bey yaklaşık 5 yıl Kayseri İl Başkanlığı yapmış tecrübeli ve teşkilatçı bir kişidir. 4. sıra adayımız Murat Cahid Bey ile Erciyes Dağı’na 12 yıl emek vermişiz. Gençlerin yakından tanıdığı bildiği bir isim. 5. sırada Bayar Bey Kayseri’nin bütün köylerini ezbere bilen çok çalışkan bir arkadaşımızdır. 6. sırada adayımız Mahmut Bey Kayseri’de doğmuş, Maliye Bakan Yardımcısı olan arkadaşımız iş dünyasının adeta aradığı kişidir. 7. sırada gayretli çalışmalar gösteren Emine Hanım var. Kadın kolları başkanlığı döneminde güzel işlere imza attı. 8. sırada yine teşkilatımıza büyük emekler veren Hüseyin Cahit Bey var. İl Başkanlığı yaptı, çok çalıştı. 9. sırada gençlerimizin yakından tanıdığı Hüseyin Okandan kardeşimiz var. Bu teşkilatta çok önemli işler yaptı. 10. sırada da Deniz Çağan kardeşimiz var. Kayseri’de basın sektörünün yakından tanıdığı bir isimdir, çalışkandır. Şimdi bu liste hakikaten benim içime sinen bir liste. Eğer öyle değil de birilerinin torpiliyle, birilerinin ısrarıyla olmuş olsa ve Kayserililerin çok sevmediği bir liste çıksaydı emin olun ben Kayseri’de çok çalışmazdım. Şimdi öyle bir aday listesi çıktı ki ortaya gönlüm rahat, içim ferah. Kayserili hemşerilerimizin karşısına çıktığımda ‘evet bu arkadaşlar, bizi temsil edecekler’ dediğim zaman valla çok rahat söyleyebileceğim bir liste o yüzden ben mutluyum.” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum