Özel Haber- Prof. Dr. Gökalp Öner, embriyo transferi ile ilgili tüm merak edilenleri açıkladı

Özel Haber- Prof. Dr. Gökalp Öner, embriyo transferi ile ilgili tüm merak edilenleri açıkladı
08 Haziran 2023 - 12:36

Özel Haber- Prof. Dr. Gökalp Öner, embriyo transferi ile ilgili tüm merak edilenleri açıkladı 
 
Embriyo transferinde en çok merak edilen sorulardan bir tanesi, taze embriyo transferi mi?  donmuş embriyo transferi mi? tercih edilmeli.  Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, merak edilen embriyo transferi ile ilgili tüm merak edilenleri TV Metropol mikrofonlarına açıkladı. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner:” Risk faktörü yoksa taze ya da donmuş embriyo transferleri arasında gebelik oranları arasında her hangi bir fark bulunmamaktadır.” dedi.  
 

Taze transferle donmuş embriyo transferi arasında gebelik oranları arsında bir fark olmadığını belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner:” Tüp bebekte en önemli tartışma konulardan bir tanesi taze embriyo transfer mi? yani yumurtanın toplandığı ay da mı transfer yapalım yoksa donmuş embriyo transferinde mi? gebelik oranı yüksek olur soruları ile karşılaşıyoruz.  Aslında bununla ilgili yapılmış tüm çalışmalarda taze transferle donmuş embriyo transferi arasında gebelik oranları arsında bir fark yok. Bazı özel gruplar var bunlarda mecbur bu embriyoları dondurmak gerekiyor ki, hem gebelik oranımız daha yüksek olsun hem de daha sağlıklı ilerleyelim. Hangi gruplar bunlar özellikle polikistik over dediğimiz çok yumurtası olan tüp bebekte 15 ten fazla yumurta topladığımız hasta grubumuzda biz yumurta topladıktan sonra embriyoları donduruyoruz. Bunun nedeni bir bebek tutum oranı artsın iki ohss dediğimiz yumurtanın aşırı uyarılma sendromu olmasın.  Eğer biz taze transfer yaparsak polikistik over grubuna, ohss dediğimiz durum olursa bebeği ve anneyi zehirleyebiliyor bu sıkıntılı bir durum. Onun dışında genetik tanılı bir tüp bebek yapacaksak embriyolara biyopsi yapılması gerekiyor. O tür durumda biz embriyoları donduruyoruz.”ifadelerini kullandı.  

TAZE VE DONMUŞ EMBRİYO TRANSFERLERİ YÜZDE 50 YÜZDE 50 GİBİDİR

Rahim içerisinde olumsuz bir durum olduğunda tedavi sonrası tüp bebek tedavisine başlanıldığını belirten Prof. Dr. Gökalp Öner:”Onun dışında biz tedavi sırasında rahim içerisinde et beni rahim içerisinde bebeğin tutulmasına engel bir durum görürsek de aynı şekilde embriyoları donduruyoruz. Rahim içerisini düzelttikten sonra transfer yaptığımız zaman gebelik oranı daha yüksek çıkıyor. Genel anlamda risk faktörü yoksa taze ya da donmuş embriyo transferleri arasında gebelik oranları arasında her hangi bir fark bulunmamaktadır. Taze ve donmuş embriyo transferleri yüzde 50 yüzde 50 gibidir. Biz yarısını taze yapıyoruz zaten kalan embriyoları dondurduğunuz için hastamızın. Gebelik oluşmazsa donmuş embriyolarından transfer uyguluyoruz. “şeklinde konuştu.    


YORUMLAR

  • 0 Yorum