Orta Oyunu Oynadılar Virüs Yaydılar (Özel Haber)

Kayseri'nin Yahyalı İlçesindeki vaka artış oranlarının en fazla sebebi filyasyon ekiplerine bilgi verilmemesinden kaynaklandı. Gece oturmalarının yasaklanmasına rağmen, filyasyon ekipleri orta oyunu, yumruk oyunu, Arabaşı çorba gecesi etkinliği ve akşam kız istemelerinin yapılmasını gösterdi. 

Orta Oyunu Oynadılar Virüs Yaydılar (Özel Haber)
23 Mart 2021 - 16:25

Kayseri'nin Yahyalı İlçesindeki vaka artış oranlarının en fazla sebebi filyasyon ekiplerine bilgi verilmemesinden kaynaklandı. Gece oturmalarının yasaklanmasına rağmen, filyasyon ekipkleri orta oyunu, yumruk oyunu, arabaşı çorba gecesi etkinliği ve akşam kız istemelerinin yapılmasınıu gösterdi. 
Öyle vakalar tespit edildi ki, yaprak sarması için 32 kişilik akraba bir araya gelmesi ile virüs yayıldı. İlçenin en büyük mahallesinde ise akşam oturmalarında ''orta oyunlarından yumruk oyunu evde oynanırken filyasyon ekibinin tespiti ile evde bulunan herkeste mutasyonlu virüs tespit edildi.
Kayseri Yahayalı ilçesinde nufusa göre vaka artış oranı yüzde dört yüzlere kadar geldi. Yahyalı ilçe sağlık müdürü Dr. Yusuf Doğan filyasyon ekiplerine yetirince bilgi verilmediğinden dolayı vaka artışlarımız tırmanıyor dedi.
Doğan, vatandaşlarımızdan isteğimiz filyasyon ekiplerimize doğru bilgilerin verilmesi ve ev ziyaretlerinin yapılmamasını istedi.
Kayseri de nufusa oranla en yüksek vaka oranındaki artıi nedeniyle Yahyalı ilçesinde tedbirler alınmasına rağmen vakaların önüne geçilemiyor. İlçe merkezinde vatandaşların akşam oturmaları, ev ziyaretleri yasaklanmasına rağmen devam ediyor. İlçe sağlık müdürü ise bu işin kul hakkı olduğu virüs yayılma hızının yüksek olması nedeniyle ilçedeki bütün okulların eğitime ara verdiğini söyledi.
Necmettin Çuhadaroğlu

YORUMLAR

  • 0 Yorum