Op. Dr. Bilge Yurdakul Uyardı: Tedavisi Geciken Katarakt Göz Kaymasına Neden Oluyor

Op. Dr. Bilge Yurdakul Uyardı: Tedavisi Geciken Katarakt Göz Kaymasına Neden Oluyor
29 Ağustos 2023 - 12:59

 

Kayseri İdeal Göz Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilge Yurdakul, katarakt ameliyatlarındaki gecikmelerin göz kaymasından göz tansiyonuna kadar birçok rahatsızlığa neden olduğunun altını çizerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Göz merceğinin saydamlığını kaybedip bulanıklaşmasıyla kendini gösteren kataraktın;  ışıktan rahatsız olma, çift görme, puslanma ve görme bulanıklığı gibi belirtilerle ortaya çıktığını  vurgulayan Op. Dr. Bilge Yurdakul şunları kaydetti: “ Kataraktın tedavisi, damlayla veya ilaçla günümüz şartlarında mümkün değil, tek tedavi hastayı çok yormayan kısa süreli bir ameliyat, operasyonda  göz içinde saydamlığını kaybeden mercek alınarak yerine yeni bir lens konuluyor,  katarakt ameliyatının geciktirilmeden yapılması, hem hasta hem de cerrah için çok önemli, bilinmesi gerekir ki  katarakt  ilerledikçe görme düzeyi azalır, hastanın görme keskinliğindeki azalmanın günlük hayatta veya mesleki alanda sorunlara yol açması, ameliyat vaktinin geldiğini gösterir.” dedi.

Geciken katarakt ameliyatlarında hem ameliyata bağlı komplikasyonların gelişme riskinin arttığını hem de iyileşme süresinin uzadığını dile getiren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilge Yurdakul,  katarakt evresinin ilerlemesiyle kalınlaşma ve sertleşmenin meydana geldiğini, dolayısıyla standart hastalarda kullanılmayan tekniklere ihtiyaç duyulduğunu, ayrıca ileri kataraktlarda glokom (göz tansiyonu) ve göz kayması rahatsızlılarının oluşabildiğini dile getirdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum