Kayserispor, TFF'nin Kararının Ardından Zor Durumda

Kayserispor, TFF'nin Kararının Ardından Zor Durumda
03 Haziran 2021 - 10:10
 

Türkiye Futbol Federasyonu 2021-2022 sezonunda Süper Lig için yeni kararlar aldı. Alınan karar, Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden bazı takımları zor duruma düşürdü.  TFF, kulüplere yaptığı bildiride kadrodaki yabancı sayısının 14, saha içindeki yabancı sayısının ise 8 futbolcu ile sınırlandırılacağını duyurdu. Diğer yandan geçen sezon küme düşmenin kaldırılması ile artan takım sayısı, kademeli olarak 18’e düşürülecek. Yabancı sayısı 14’ün üzerinde olan kulüpler, sözleşme şartlarına bakılmaksızın yabancı futbolcular ile imzaladığı sözleşmeyi feshetmek, bir başka takıma kiralamak ya da satmak durumunda kalacak.
Kayserispor’un Yabancı Sayısı 19
TFF’nin aldığı karar sonrası Kayserispor yöneticileri harekete geçti. 6 Haziran’da yapılacak genel kurul sonrası transfer yasağını kaldırmak isteyen sarı kırmızılı kulüp, transfer işlemlerine de bir an önce başlamak istiyor. Kayserispor, TFF’nin aldığı karar sonrası kadrosunda bulunan 19 yabancı futbolcunun en az 5’i ile yolları ayırmak mecburiyetinde kalacak.
Kulüpler Birliği’nden Tepki Geldi
Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı yabancı sayısı ve küme düşme kararlarına ilişkin tepki gösterdi. Kulüpler Birliği’nden yapılan duyuruda, verilen sözlerin tam tersi yönünde kararlar alındığına dikkat çekildi. TFF’ye duyulan güvenin zedelendiğini belirten Kulüpler Birliği, yayımladığı açıklamada, “Kulüpler Birliği Vakfı’nın görüşleri yönünde hareket edileceği tarafımıza bildirilmesine rağmen, taleplerimizden tamamen farklı kararlar çıkmasını şaşkınlıkla karşılamaktayız.” açıklaması yapıldı. Kulüpler Birliği, salı günü acil olarak toplanma kararı aldı. TFF’nin aldığı kararların masaya yatırılacağı toplantıda, çıkan sonuçlar ve kararlar kamuoyu ile paylaşılacak.
HABER: Yusuf KAYA

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum