Kayserispor bir puanla ligde son noktayı koydu

Kayserispor geçen hafta Pendikspor deplasmanından 3 puanla dönmesi bu hafta kendi sahasında Karagümrük ile berabere kalarak 1 puan almasıyla birlikte ligde kalma mücadelesi veren ateş çemberinden kurtuldu. Artık, lig sıralamasında Kayserispor’un altında yer alan takımlar ligde kalma mücadalesi verecek.

Kayserispor bir puanla ligde son noktayı koydu
04 Mayıs 2024 - 22:20
Kayserispor kendi sahasında önemli bir maç oynadı. Ligin 35. Haftasında Karagümrük takımını ağırlayan Kayserispor, rakibi karşısında öne geçti. Sonrasında mağlup duruma düştü. Ardından skoru eşitleyerek sahadan 2-2 puanla ayrıldı.

Kayserispor, haftayı galibiyetle kapatan Samsunspor’un üst sırasında haftaya girerken alınan beraberlik sonucu alt sıraya düşerek 41 puanla 13. Sırada yer aldı.
Kayserispor geçen hafta kümede kalma mücadelesi veren Pendikspor’u deplasmanda mağlup ederek 3 puanla dönmesinin ardından derin bir nefes almıştı. Bu hafta kendi sahasında en azından rakibi karşısında mağlubiyet almayarak beraberliği bulup bir puan alması büyük avantaj sağladı.

TFF tarafından bu sezon ligden 4 takımın düşecek olması ise, ligin son sırasında puanları birbirine yakın birçok takımı yakından ilgilendiriyor. Kayserispor içinde bu haftaya kadar bu geçerliydi.





Ancak ligde bu haftanın tamamlanmasıyla birlikte kalan 3 haftalık süreçte küme düşme potasında olan takımların birbirleriyle karşı karşıya gelecek olması Kayserispor için büyük bir avantaj oldu ve tehlikeli bölgedeki ateş çemberinden kurtulmuş durumda.
Ligin 35. Haftasında yarın oynanacak karşılaşmalar arasında küme düşme potasında bulunan Gaziantep ile Hatayspor’un karşı karşıya gelecek olması,

36. haftasında;
Hatayspor-Ankaragücü
Konyaspor – Samsunspor
37. haftasında;
Gaziantep – Karagümrük
Ankaragücü – Pendikspor
38. haftasında;
Pendikspor – Gaziantep
Karagümrük – Samsunspor
Arasında maçlar oynanacak olmasının yanı sıra yine küme düşme hattında takımların şampiyonluk mücadelesi veren iki takımla karşı karşıya gelecek olması Kayserispor lehine oldu.




Kayserispor fikstür avantajı ile birlikte ligde kalan 3 haftalık dilimde kümede kalma gibi bir çabası olmayacağını gösteriyor. Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe, Konyaspor ve Sivasspor ile oynayacağı maçların ardından ligi tamamlayacak.

Ligde kalma mücadelesi veren ve şuan ligin son 4 sırasında bulunan takımlardan İstanbulspor haftalar öncesinde küme düşmesi kesinleşti.

30 puanlı Pendikspor 19, 33 puanlı Hatayspor 18 ve 34 puanlı Gaziantep takımı küme düşme potasında ve yarın oynanacak maçlardan alınacak sonuçlarla birlikte sonra bazı takımlar önemli avantaj elde ederken bazıları da sıkıntılı bölgede kalarak gelecek son üç haftaya moral açısından bozuk girecekler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum