Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Gazeteci Fatih Altaylı için suç duyurusunda bulundu

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Gazeteci Fatih Altaylı için suç duyurusunda bulundu
04 Ocak 2024 - 12:38

 

 

Kayseri Gönüllü kültür kuruluşları temsilcileri,Şehitlere saygı ve Büyük Gazze yürüyüşlerine katılan  vatandaşlara yönelik olarak hakaret içeren video paylaşan ve bir youtube kanalında hakaret içerikli sözler sarfenede Gazeteci Fatih Altaylı için Kayseri Cumhuriyet savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kayseri Adliyesi önünde konu ile ilgili açıklama yapan Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet TAŞ:”7 Ekim günü başlayan Gazze’de ve Filistin de başlayan İsrail soykırımında bugüne kadar 30 bine yakın insan hayatını kaybetti. Bu insanların 8 bini çocuk, ayrıca 60 binden insanda yaralandı. Gazze’de taş taş üstünde kalmadı. Biz buna yanarken kuzey ırakta pençe kilit harekat bölgesinde pkk nın saldırıları sonucu geçen haftalarda 12 askerimiz şehit oldu. Milletimiz haklı olarak hem terörü lanetlemek Gazze’deki soykırıma hayır demek için ülkemizin muhtelif yerlerinde yürüyüşler düzenledi. Mitingler düzenledi, gıyabi namazlar kıldı. Dualar etti.   Mazlumun yayında olan bu tavrımızı hazmedemeyen Gazeteci Fatih Altaylı bu programlara katılan insanlarımıza küfürlü hakaretlerde bulundu. Bunun için bugün burada Kayseri Gönüllü Kuruluşlar ve bağlı derneklerin temsilcileri olarak Fatih Altaylı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Umuyorum bu suç duyurusunda gerekli tahkikat başlar. Hakkında dava açılır. Hukukun karşısında verilen ceza ne ise o verilmiş olur. Hukukun üstünlüğü ve adaletin üstünlüğü ortaya çıkmış olur.”şeklinde konuştu.    

 

 

Gönüllü Kültür Kuruluşları Avukatları Kayseri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.  Av. Sena Özdemir:” Gazeteci Fatih Altaylının bir Youtube kanalında yapmış olduğu açıklama nedeni ile bugun burada bulunuyoruz.Hepimizin bildiği üzere 7 Ekimden bu yana yaşanan olaylarda zulüm hat safhaya ulaşmış durumda. Gerek Türkiyede gerekse tüm dünyada vicdan sahibi insanlar bu duruma tepki gösterenler çeşitli tarihlerde gösteriler yürüyüşlerle tepkilerini dile getirmişlerdir. Tabi bu arada 12 şehit haberinide aldık. Bizlerde şehitlerimizde olunca mitingimizin adını genişleterek şehitlerimizi anma ve terörü lanetleme ve Filistinin yan ında İsraile karşı yürüyüş yapma şeklinde düzenlenmiştir. Buna karşılık mitingin içeriği, mitinte yerel alan sloganlar nitekim bu sloganlardan birkaçı şu şekildedir:” Ankara’dan Gazze ye bin selam”, “Kahrolsun PKK”, “ Şehitler ölmez vatan bölünmez”  şeklindeki sloganlarımızla  hiçbir şekilde incelemeden tepki gösterilmeden dikkate alınmadan sanki şehitler görmezden geliniyormuşçasına sanki şehitler hiçbirimizin vicdanını yaralamıyormuşçasına Fatih Altaylı’nın kendi Youtube kanalından kendi beyanıyla çeşitli şekillerde yorumlanmışlardır. Yorumlar arasında hakaret aşağılama halkı kin ve nefrete yönlendirme şeklinde suçlar işlenmiştir. Buna karşılık bugün Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak bizlerde MAZLUMDER in avukatları olarak bir araya geldik kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. “ ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum