KASKİ'den minik yüreklere 'su bilinci' eğitimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü,  ‘Su Tasarrufu ve Suyun Serüveni’ projesi kapsamında Hikmet Cıngıllı Anaokulu’nda seminer düzenleyerek miniklere bilinçli su kullanımını anlattı.

KASKİ'den minik yüreklere 'su bilinci' eğitimi
02 Mayıs 2024 - 20:57
Tüm dünyada küresel ısınma ile etkili olan iklim değişikliğiyle birlikte suyun korunmasına yönelik çalışmalarına hız veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ‘Su Tasarrufu ve Suyun Serüveni’ projesi kapsamında suyun önemini vurgulamak ve tasarruf yollarını anlatmak amacıyla düzenlediği eğitim seminerlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Talas ilçesinde Hikmet Cıngıllı Anaokulu’ndaki minik öğrenciler ile bir araya gelen KASKİ, düzenlenen etkinlik ile farkındalık oluşturdu.

Etkinlikler kapsamında, suyun canlı hayatındaki etkisi, bilinçli su tüketimi, su kaynaklarının korunması ve su tasarrufu gibi konularda bilgi verildi. Diğer yandan minik öğrencilere yüz yıkarken, diş fırçalarken muslukların gereksiz yere açık bırakılmaması, evlerde veya okullarda damlayan muslukların tamir edilebilmesi için büyüklerden yardım istemeleri konusunda çağrıda bulunuldu.

Eğlenceli içerikler ve çizgi filmler eşliğinde gerçekleştirilen sunumun ardından miniklere su tasarrufunu anlatan hediyeler verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum