Kapadokya Üniversitesi'nden Bir İlk Daha: KÜN Azerbaycan Hava Yollarına Hava Aracı Bakım Teknisyeni Yetiştirecek

Kapadokya Üniversitesi'nden Bir İlk Daha: KÜN Azerbaycan Hava Yollarına Hava Aracı Bakım Teknisyeni Yetiştirecek
22 Nisan 2024 - 20:25
Kapadokya Üniversitesi (KÜN), Azerbaycan Havayolları (AZAL) ile uçak bakım teknisyeni yetiştirme konusunda iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında Kapadokya Üniversitesi, Azerbaycan’da A Kategori hava aracı bakım eğitimi ve sınav hizmeti sunan ilk yetkili kuruluş oldu.
Milli Havacılık Akademisi (MAA) Birinci Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adalat Samadov ve Kapadokya Üniversitesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Halil İbrahim Ünser tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Kapadokya Üniversitesi, uluslararası standartlara uygun uçak bakım teknisyenleri yetiştirecek.
Azerbaycan Cumhuriyeti Sivil Havacılık Otoritesi'nden (CAA) AAR-147 Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu yetkisi alan Kapadokya Üniversitesi, Azerbaycan Milli Havacılık Akademisi ve Silkway Technic gibi önemli havacılık kuruluşlarının da dahil olduğu proje ile uluslararası alanda tanınan bir eğitim kurumu olarak havacılık sektöründe dikkat çekici bir konuma ulaştı.
AZAL için A1 kategorisi uçak bakım teknisyenlerinin yetiştirileceği, Milli Havacılık Akademisinin yerleşkesinin kullanılacağı, Silkway Technic'de gerçek bakım ortamında ve uluslararası standartlara uygun eğitimlerin gerçekleştirileceği ve toplamda 800 saat eğitimin verileceği bu iş birliği protokolün ana hedefi, ülkenin havacılık personeli potansiyelini artırmak olarak belirlendi.
AZAL tarafından istihdam edilen öğrenciler, eğitim sonunda iş başı yapacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum