İYİ Parti İncesu Ve Yeşilhisar'da Esnafı Dinledi

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve il yönetimi ile birlikte, İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde esnaf ve vatandaşla buluştu.

İYİ Parti İncesu Ve Yeşilhisar'da Esnafı Dinledi
21 Mart 2021 - 17:55
Yüksek enflasyon ve döviz kuru nedeniyle girdi maliyetlerinin ikiye katladığını belirten İncesu esnafı, son 1 yılda bölgede ticaretin neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi. Bir esnaf, bu süreçte devletten sadece 3 ay boyunca 1000tl yardım aldığını, ona da 55tl cebinden ekleyerek 1055tl olan bağkur borcunu ödediğini, aldıkları desteğin işyeri masraflarına ve vergilerine hiçbir faydasının olmadığını anlattı.Ekonomik sıkıntıların yanında hizmet noktasında da sıkıntı yaşayan çarşı esnafı, işyerlerine internet bağlatamadıklarını bu sebeple internet üzerinden satış yapamadıklarını bu nedenle işlerinin büyük ölçüde azaldığını anlattı.
Yeşilhisar’da ise esnaf artık kazanç sağlama değil, hayatta kalma mücadelesi verdiğini, zaten giderek azalan ticaretlerinin Pandemi ile gelen kısıtlamalarla birlikte tamamen durduğunu, işyeri kiralarını bile borç alarak karşıladıklarını anlattı. Yeşilhisar’lı bir esnaf, şehir esnafının nüfus çokluğundan dolayı bir şekilde günü kurtardığını fakat küçük ilçelerde durumun böyle olmadığını, devletin küçük ilçelerdeki esnaf için ayrı bir destek çalışması yapması gerektiğini söyledi. İki ilçede de ekonomik sıkıntılardan şikayetçi olan esnaf ve vatandaş, seçim dönemi dışında dertlerini dinlemeye hiçbir partinin gelmediğini, ziyaretleri ve ilgileri için İYİ parti ekibine teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum