İNSAN SAĞLIĞININ TEMİNATI VETERİNER HEKİMLER

İNSAN SAĞLIĞININ TEMİNATI VETERİNER HEKİMLER
13 Kasım 2023 - 09:43
İNSAN SAĞLIĞININ TEMİNATI VETERİNER HEKİMLER
Veteriner hekimler, Hayvanların sağlığı ile ilgilenerek aslında  İnsan sağlığına hizmet etmektedirler.
Biliniyor ki; insan hekimliği, veteriner hekimliği yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir. Beşeri Hekimlik insan için, oysa Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 40 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunan İlçemizde de Veteriner hekimlik; başta hayvan sağlığı olmak üzere, sağlıklı çevre, sağlıklı gıda, sağlıklı insan, sağlıklı toplum aşamalarının tamamında yer alan tek meslek grubu olarak önemi her geçen gün artmakta ve  ön plana çıkmaktadır.
Bugün ülkemizde yaklaşık 30 bin civarında veteriner hekim aktif  olarak görev yaparken İlçemizde de 17 Klinik de 22 Veteriner Hekim ve 10’a yakın da veteriner teknikeri, 20 adet de veterinerlik büro elemanı ile sektöre hizmet vermektedirler.
Hayvan ve sürü varlığı ile Kayseri İl genelinde iyi bir potansiyele sahip olan ilçemizde KAYÜ-Develi Seyrani Kampüsüne Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO açılarak bilimsel ve Akademik açıdan da bölgedeki tarım ve hayvancılık desteklenmiş olacaktır.
Veteriner Hekim Dr. Ramazan Kaman ile yaptığımız söyleşide, Karantina  konusunun önemi her geçen gün artmakta olup sadece yurt dışından gelen hayvanların yanında 5500 Hayvancılık işletmesi olan Develi ilçemiz Besi işletme sahiplerinin de  dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan birisinin,  işletmeye gelen bir hayvan da olsa 21 gün karantinada tutması gerekmektedir. Böylelikle hem sürü varlığımızı korumuş oluruz  hem de hayvanların sağlığını korumaya katkı sağlamış oluruz dedi.
Araştırmacı- Gazeteci Nezir Ötegen 

YORUMLAR

  • 0 Yorum