Halit Taşyapan:"İlçemizde Balon Turizmi Başladı" 

09 Eylül 2023 - 14:58

Halit Taşyapan:"İlçemizde Balon Turizmi Başladı" 

Yeşilhisar’da yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Turizmin yeni adresi olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen yatırımlar hakkında bilgi veren Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan:” İlçemizde balon turizmi başladı. İlçemizde bu minvalde soğanlımızda yaklaşık 10-12’ye kadar çıkan balon uçuşları oluyor belki bunun kapasitesi 18’e kadar bunlar ilçemizin turizmsel anlamda gelişmelerinden bir kaçı belediye olarak ilçe merkezinde yaptığımız çalışmalara girdiğimiz zaman geldiğimizde millet bahçesi yapacağız.” dedi.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Yeşilhisar ovası kapalı sulama sistemi ile ilçenin tarımdaki yatırmalarına değindi. Başkan Taşyapan:”Yeşilhisar’daki yapılan hizmetler elbette Yeşilhisar’ımız Kayseri Büyükşehir sınırları içerisinde 16 bin nüfusa sahip tarım ilçesi turizm ilçesi ve tarih ilçesi diye 3T ismini koyduğumuz bir ilçemiz tarımla ilgili bu ilçede yapılanlar var bir çoğu Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün eliyle yürütülen işler kapalı sulama sistemi bunlardan bir tanesi Yeşilhisar ovası kapalı sulama sistemi diye ifade ediyoruz. Orada ciddi gelişmeler oldu bu bizi çok mutlu ediyor. Ayrıca Ovalı Kapalı Sistemi 2020 yılında ki ödenekle beraber 2021 de devreye girdi orada da ciddi bir ova şu anda kapalı sulama sistemini kazandırdık tarımsal anlamda çok güzel gelişmeler oldu. Ayrıca tarımsal faaliyetler de tabi ilçenin ürün gelişimi ya da çekirdek sektöründeki gelişmeler tarımın bu ilçenin ana unsurlarından biri olduğunu ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

 

BALON TURİZMİ İLÇEMİZDE BAŞLADI

Soğanlı’nın turizme katkısına dikkat çeken Belediye Başkanı Taşyapan:”2T Turizm dediğimiz turizm boyutunda soğanlı ören yerimizde sağolsun valimizin Büyükşehir belediye başkanımızın katkılarıyla ören yeri meydan projesi yürüyüş yolları orada ki kültürel varlıkların resterasyonu çalışmalarıyla da turizm de bir hareketlilik başladı. Soğanlı da erdemlimiz hakeza turizm potansiyeli olan mahallelerimizden bir tanesi orasında da yürüyüş yolu tamamlandı iç turizmde de dış turizmde de ilçemizin ciddi anlamda turizmsel ziyaretçiler artması devam ediyor. Balon turizmi başladı.  ilçemizde bu minvalde soğanlımızda yaklaşık 10-12ye kadar çıkan balon uçuşları oluyor belki bunun kapasitesi 18’e kadar bunlar ilçemizin turizmsel anlamda gelişmelerinden bir kaçı belediye olarak ilçe merkezinde yaptığımız çalışmalara girdiğimiz zaman geldiğimizde millet bahçesi yapacağız.” İfadelerini kullandı.

YEŞİLHİSAR’A KAPALI YÜZME HAVUZU

Turizme olduğu kadar spor alanında da yatırımlarına devam eden Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, kapalı yüzme havuzunu açtıklarını belirtti. Başkan Taşyapan:”Bizim ilçe merkezinde hemen batı kısmındaki Haldarada dediğimiz tepenin üzerine 5000 metre karelik bir millet bahçesi yaptık bu yaz günlerinde sıcak günlerde en serin noktamızdı ilçemizin hepsi seve seve kullandılar yüzme havuzunu kapalı hale getireceğiz dedik pandemide kullanılamayan açık bir yüzme havuzumuz vardı şimdi kapalı yüzme havuzumuz Büyükşehirimizin destekleriyle bu yatırımları yapmış olduk gerçekten 1200 kişi sayısına ulaşmış abone sayısı havuzumuz dolu dolu günde 5seans yüzme havuzuyla beraber yüzme sporlarıyla devam ediyor bunun dışında ilçemizin halk kütüphanesini ilk geldiğimizde ömrünü tamamlamış bir kütüphane vardı sağolsun yine Büyükşehirimizin destekleriyle kültür bakanlığımızın katkılarıyla birlikte organize etmiş olduk orasını şu anda açılış aşamasında 15-20 güne kadar açılacak gençlerimiz için öğrencilerimiz için donatılarıyla bilgisayarlarıyla yazılı eserleriyle harika bir kütüphane oluyor belki kafetaryasıyla öğrencilerimiz için harika bir zemin olacak. Pazar yerimiz kapalı bir pazarımız vardı ama gerçekten çok basık bir pazardı pazar kullanılamıyordu pazarın dışına kuruluyordu bizde pazar örtümüzü yükseltelim düşüncesiyle o değişimi yaptık eski pazar örtümüzü de değerlendirdik yine biz bir hayvan pazarının örtüsü şekline getirdik.” İfadelerini kullandı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum