Gazze'de statlar toplu mezar oldu

İsrail’in Gazze’de katlettiği Filistinli sayısı 20 bine yaklaşırken, cenazelerini bile defnetmekte zorlanan Filistinliler sokakları, statları, evleri mezar yaparak yakınlarını toprağa verdiler.

Gazze'de statlar toplu mezar oldu
16 Aralık 2023 - 20:50
Filistin’de hem bombardıman devam ettiğinden hem mezarlıklarda yer kalmadığından doğru dürüst cenaze namazları kılınamıyor. İnsan hakları örgütü Euro-Med Monitor, defin için kazılan toplu mezar sayısının 120’yi geçtiğini bildirdi. Yakınlarını kaybeden aileler avlularda, yollarda, stadyumlarda, ağaçlık alanlarda hatta düğün salonlarında mezarlıklar oluşturuyor.
İşgalci güç İsrail’in Gazze soykırımında ölü sayısı 20 bine dayanırken, katledilen kişiler artık saldırılar ve kapasitelerini doldurdukları için mezarlıklara gömülemiyor. İşgalci gücün aralıksız bombardımanında yakınlarını kaybedenler, hiçbir insani araya izin verilmediğinden sevdikleriyle son kez vedalaşma ve onları insani şekilde bir mezar yerine defnetme imkanından bile mahrum bulunuyor.
İnsan hakları örgütü Euro-Med Monitor, yoğun katliamların yaşandığı bölgede öldürülen Gazzeli Filistinlileri gömebilmek için kazılan toplu mezarların sayısının 120’yi geçtiğini bildirdi. Gazze Şeridi’nde yakınlarını kaybeden aileler, yerleşim bölgelerinde, avlularda, yollarda ve hatta düğün salonları ve stadyumlar gibi yerlerde imkansızlar nedeniyle toplu mezarlar oluşturmaya başladı. Ayrıca hayatını kaybedenlerin trafiğin aktığı yolların kenarındaki ağaçlık alanlara dahi gömülmeye başlandığı belirlendi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum