Erciyes'ten Sarı Kantaron Toplama Zamanı

Erciyes'ten Sarı Kantaron Toplama Zamanı
21 Haziran 2023 - 09:31

ERCİYES DAĞI BİR BİTKİ ECZANESİ DİYEBİLİRİZ

Sarı kantaron otu Bazı bölgelerde Kılıç otu, Mayasıl otu ve Koyun kıran otu isimleriyle de biliniyor.
Kantaron otu yoğun antiseptik özelliklere sahiptir bu sebeple de vücudumuzun mikroplara karşı direnç kazanmasını kolaylaştırır.
Kantaron otunun iltihap önleyici etkisi vardır bu yüzden vücutta oluşan iltihaplı hastalıkların tedavisinde faydalıdır.
Kantaron otu hücrelerin kendini yenilemesini daha hızlandırır bu da iyileşmesi uzun süren yaraların daha hızla iyileşmesini sağlar.
Kantaron Otu Cilde Faydaları yadsınamayacak düzeydedir. Egzama, varis gibi cilt hastalıklarına sahip olanlar kantaron otu kullanarak Kantaron Otu Cilde Faydalarından yararlanabilir.
Güneş yanığı ya da güneş lekelerinin tedavisinde, Sivilce ve akne tedavisinde, sivilcelerden kalan izlerin tedavisinde Kantaron Otu Yüze Faydalarından yararlanılır.

Kantaron Otu Çayı kantaronun en sık tüketildiği iki yöntem olarak karşımıza çıkar. Kantaron Otu Çayı hazmı kolaylaştırması, sindirim problemlerini gidermesi ve iştah açıcı etki göstermesiyle nam salmıştır.
Kantaron Otu Çayı mide problemleri yaşayanların, gastrit ve reflü gibi hastalıklarla yaşamaya çalışanların hayatını kolaylaştırıyor.
Kantaron Otu aynı zamanda doğal bir sakinleştiricidir. Yoğun stres altında olan ve bu stresten kaynaklı olarak uykusuzluk problemleriyle boğuşan kişilerde antidepresan etkisi yaratıyor.

Hakiki zeytinyağı içinde güneş gören bir yerde  iki ay bekletiliyor.ağzına tülbent bağlanıyor.  Kızarınca 1 ay da kapalı alanda bekletilir süzülerek yağ elde ediliyor  Kaynak kişi Hasan Soyer 
Tabiiki bu bitkilerin  uzman görüşü alınarak tüketilmesi en uygun olandır. Şifayı veren Cenab-ı Hak dır.İlaçlar, otlar ve dua şifa için bir vesiledir. 
Allah Teala (c.c) Hastalarımıza ve Hastalıklarımıza şifa versin.
Derleyen Nezir Ötegen  


YORUMLAR

  • 0 Yorum