Erciyes'te yılbaşı için gece gündüz kar üretiyorlar

Erciyes Kayak Merkezi’nde, yılbaşı tatili için merkeze gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin yeteri kadar kar yağışı olmamasından dolayı pistlerde kayak yapılabilmesi amacıyla 100’ün üzerinde kar makinesiyle suni kar üretiyor. Kısa zamanda pistler üretilen kar ile kayak yapılmaya uygun hale getirilecek.

Erciyes'te yılbaşı için gece gündüz kar üretiyorlar
19 Aralık 2023 - 21:33
Sahip olduğu toz kar ile dünyanın ve Türkiye’nin kayak yapılabilecek en iyi kayak merkezlerinden birisi olan Erciyes Kayak Merkezi’nde, yeteri kadar kar yağışı olmamasından dolayı pistlerde suni karlama çalışması yapılıyor. Suni karlama sayesinde Erciyes’te kayak sezonu yılbaşı tatili için merkeze gelecek turistlerin hizmetine sunacak.
Erciyes A.Ş. yetkilileri, Türkiye genelinde şuan için yeteri kadar kar yağışı olmamasından dolayı kayak merkezlerinde kayak yapılamadığını hatırlattı. Erciyes’te yapılan yatırımla sahip olunan suni karlama ünitesi sayesinde Türkiye genelinde kayak sezonunun ilk açan merkez konumuna geldiklerini duyurdu.
Yılbaşı için merkezde rezervasyon yaptıran yerli ve yabancı turistlerin artık rahatlıkla kayak yapabileceklerini bilerek Erciyes’i tercih ettiklerini dile getirerek, kayak merkezinde pistlerde suni karlama sayesinde  kayak yapılacağını duyurdu.
Erciyes Kayak Merkezi’nde yılbaşı öncesinde rezervasyonlarla ilgili taleplerin fazla olduğu dile getirilirken, pistlerde bulunan suni kar üretme makineleri ise gece gündüz çalıştırıyor ve pist alanında gerekli olan 70 santimetrelik kar kalınlığı tamamlanmış olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum