DEVELİDEN DÜNYANIN 20 ÜLKESİNE AÇILAN STOR PERDE KAPISI

DEVELİDEN DÜNYANIN 20 ÜLKESİNE AÇILAN STOR PERDE KAPISI
14 Aralık 2023 - 14:02
Develide,  kısıtlı fiziki imkanlar içerisinde iş insanı İsmail Coşkun tarafından yaklaşık 10 yıldan beri  Stor Perde sektöründe faaliyet gösteren Elit Perde yahutta Dede home Perde  imalat atölyesi  ayni zamanda 10 kişiye de istihdam kapısı olmuş.

Stor perde, gerek kullanım kolaylığı gerekse dayanıklılığı sebebiyle tercih edilen bir model olup Dünyada da kullanım alanı her geçen gün artmaktadır.

 Geniş bir kullanım alanına sahip olan stor perde modelleri, özel aparatlarla kornişe takılabileceği gibi, korniş gerektirmeden tavana ya da duvara monte edildiği için tercih edilmektedir.

Yurt içinden bir çok Vilayete olduğu gibi ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsveç, Fransa, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin, Irak,Mısır gibi bir çok ülkeden alınan siparişler Develideki Ekit Perde atölyesinde işlenip hazırlanarak treyler ile gönderiliyor.

STOR PERDE KULLANIM ALANI GENİŞLİYOR 
Develinin Havadan Köyü Cambaz Mezrasından olmakla gurur duyduğunu her platformda söyleyen 
İşletme sahibi İsmail Coşkun,  gençlerin özellikle yurt dışına giderek 
Yeni istihdam kapılarını kendilerinin oluşturabileceklerine dikkat çekti. 

Stor perdenin geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu belirten Coşkun, Stor perdeler Işık geçirgenliği olmadığı için, Yurt dışında da  genellikle yatak odalarında kullanılıyor.
Bunun yanında ofislerde, otellerde, toplantı salonlarında ve dışarıdan görülmesi istenmeyen yerlerde kullanmak için de uygun bir modeldir. Ayrıca alev almadığı ve güneş ışıklarının yansımasını önlediği için, mutfaklarda ve restoranlarda da kullanılabiliyor dedi.

Turkiyede sektöründe sayılı firmalar arasında yerini korumasına rağmen Develi merkezinde imalatlarına devam eden işletmenin, yıllık ülke ekonomisine de  40-50 Milyon TL arasında katkı sağlamaya devam ettiğini belirten İsmail Coşkun 100. yılda  Avrupada 100 adet bayilik oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Derleyen Nezir Ötegen 13.12.2023 Develi

YORUMLAR

  • 0 Yorum